bojanke i vježbenice

Umjetnost – kreativne aktivnosti

Ruth Thomson

Profil, 2012. g., 84 str., meki uvez.

Želite li zabaviti svoje mališane, a pritom ih naučiti nešto o umjetnosti? U tom će slučaju ova knjiga s kreativnim aktivnostima možda upravo za Vas biti pun pogodak. Knjiga započinje kvizom za umjetnike. No ako se Vaše dijete prilikom rješavanja kviza i ne pokaže u svom svojem umjetničkom sjaju, ne očajavajte. Možda ga upravo zadatci za slijedećim stranicama potaknu da uroni malo dublje u svijet umjetnosti i upoznaju ga s nekim od najvećih svjetskih umjetnika te njihovim umjetničkim remek djelima. Djeca mogu pustiti mašti na volju i dovršavati već započete crteže, izraditi svoj vlastiti memory s likovima poznatih umjetnika, rezati i lijepiti kolaž papir i njime izrađivati svoja prava umjetnička djela. Knjiga također sadrži i društvenu igru: Utrka umjetnika. Dijete može igrati i umjetnički labirint, načiniti svoj okvir za slike, maštovito naslikati razne zvukove, pronalaziti razlike i još mnoge druge zabavne stvari.

Ova knjiga sadrži i:

  • naljepnice
  • lijepo oslikani kolaž-papire
  • plakat na koji naljepnice možete više puta zalijepiti i odlijepiti ih
  • predloške za crtanje.

Neka Vaši mali umjetnici i oni koji će to tek postati puste mašti na volju i uživaju u ovim zabavnim umjetničkim aktivnostima.

Rubrika bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag , | Comments Off on Umjetnost – kreativne aktivnosti

Švrljastično

Profil, 2013. god.

Ne znate što bi poklonili mladoj, maštovitoj umjetnici? Pa evo super ideje. Profil i ovog puta izlazi iz standardnih okvira i nudi nešto uistinu novo.  Ovo nije ni bilježnica ni vježbenica već zbirka raznih papira s predloženim crtežima koje vaše dijete može upotpuniti svojim jedinstvenim crtežima i idejama. A flomaster? Ne brinite, flomaster s prekrasnim bojama dolazi u paketu s ovom savršenom bojankom/crtankom. Format je prilagođen djeci, a stranice se mogu lako istrgnuti kako bi se netom dovršeno umjetničko vašeg malog kreativca moglo dostojno izložiti na zid ili primjerice frižider. Uopće ne sumnjam da će mališani biti oduševljeni…

Rubrika bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag | Comments Off on Švrljastično

Moja modna bilježnica

Profil, 2013. g., meki uvez, cijena: 49,00 kn.

Ukoliko trebate brzinski poklon za rođendan ili pak želite razveseliti svoju djecu nečim čime će se dugo, dugo zabavljati ova modna bilježnica pun je pogodak. Za male šminkerice i one koje to tek trebaju postati ona nudi bezbroj maštovitih aktivnosti koje mogu sami osmisliti. Čak i one djevojčice koje nisu lude za modom sigurno će zaintrigirati veseli zadaci kreiranja novih odjevnih kombinacija. Šminkanje, nakit, frizure, šljokice, torbice… Sve što djevojčice mogu poželjeti sažeto je u ovoj prekrasnoj modnoj bilježnici. Cijena od 49,90 po meni je sasvim u redu ako uzmemo u obzir koliko vremena djeca mogu provesti uz kupljeni predmet. Ponekad za samo jednu slikovnicu odvojimo puno više novaca, a uz ovu modnu bilježnicu djeca se mogu zabavljati dobar dio ljeta… Sve, dakako ovisi o tome koliko su maštoviti. Možete se i Vi opustiti i pridružiti Vašem djetetu te pustiti mašti na volju. Dijete će sigurno biti oduševljeno vidjevši da i roditelji imaju u sebi još ono nešto bezbrižno…

Evo nekoliko slikica iz Profilove modne bilježnice koje Vam mogu pobliže objasniti o čemu je sve ovdje riječ:

Rubrika bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag , | Comments Off on Moja modna bilježnica

Kraljica stila – Kreativne aktivnosti

Profil, 2011. g., 78 str. meki uvez.

Osmislila: Andrea Pinnington

Ova prekrasna, neobična knjiga sadrži igre, izrezivalice, plakate, kolaže, naljepnice, predloške i još pregršt stvari s kojima će vama mala princeza sigurno biti oduševljena. Moja šestogodišnja princeza nije mogla dobiti bolji poklon pod bor od ove knjige s kreativnim aktivnostima. Svi drugi darovi su bili tek blijeda kopija nečeg ovako originalnog. Svakog dana je ispunjava, lista, pregledava i jako joj se sviđa. Ne sjećam se da je ikad imala vježbenicu s kojom je bila zadovoljnija. Nisam ljubitelj raznih Barbie vježbenica, časopisa i slikovnica koje malim curicama nude sasvim pogrešne ideale u životu. Djevojčice u toj dobi upijaju kao spužva pa bi ih trebali usmjeravati u pravom smjeru. Ne bi željela da moja Ivona jednog dana misli kako joj je najveći životni problem što obući ujutro prije posla ili da li će danas staviti broš ili ogrlicu. Ne vidim nikakve pametne pouke s kojima bi djevojčice mogle doći u doticaj kad čitaju razne varijante Barbie stripova i slikovnica. No ovo je nešto sasvim drugačije. Cilj ove vježbenice i nije djetetu prenijeti sve mudrosti ovog svijeta, cilj je u dosadnim danima uposliti njihove male ručice na zabavan, „ne – snobovski“ način.

Više

Rubrika bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag , | Comments Off on Kraljica stila – Kreativne aktivnosti

Moji veseli zadaci za djecu predškolske dobi

Mozaik knjiga, 2010. god., meki uvez, 151 str.

Mislite li da je pravo vrijeme da se vaše dijete susretne s prvim zadacima za raspoznavanje oblika, prvo brojenje ili pak prvo čitanje i pisanje? Ako je tako, ova bi vježbenica mogla biti idealna stvar za vas.

Više

Rubrika bojanke i vježbenice, Čitaonica | Tag , , , | Comments Off on Moji veseli zadaci za djecu predškolske dobi