Dječji ukrasi za bor

Slano tijesto je savršeno za izradu božićnih ukrasa s djecom. Lako se mijesi, sastojke uvijek imamo kod kuće, a za otprilike 48 sati je savršeno suho i može se objesiti na bor. Mi svake godine slažemo nove ukrase iako ponekad više ni sami ne znamo kamo bi sa starima. No i tome smo već doskočili jer su bake i djedovi uvijek zadovoljni poklon – sitnicama koje su izradili njihovi mali unučići.

Slano tijesto se mijesi od slijedećih sastojaka: 2 šalice brašna, 1 šalica soli i malo vode.

Kod izrade ukrasa od slanog tijesta koristimo modlice za kolače. Obično prvo  izrežemo i osušimo oblike (ne zaboravite odmah izbušiti i male rupice za vezice jer kad se osuše to više nećete moći) a onda pobojamo temperama. Iako meni na boru uvijek efektnije izgledaju oni neobojani djeca uvijek inzistiraju da se ukrasi moraju obojati. A pošto su to ionako njihovi ukrasi uvijek popustim.

Ovog puta smo malo promijenili redoslijed pa smo malo tempere kapnuli u slano tijesto. Tijesto smo podijelili u dva dijela i u prvi dio kapnuli malo plave, a u drugi malo crvene tempere. Kad sam dobro promijesila dobili smo lijepo plavkasto i rozno tijesto koje su djeca s oduševljenjem mijesila.

Kad su napravili ukrase stavili smo ih sušiti, a tata nam je slijedećeg dana u gradu kupio srebrni i zlatni konac koji smo iskoristili kao vezice za ukrase. Što drugo reći nego da jedva čekamo da na Badnjak okitimo bor našim novim ukrasima.

Ostale ukrase od slanog tijesta možete pogledati u postu Najbrži način za spriječiti dosadu – slano tijesto.

Objavljeno u rubrici Božićni ukrasi, Prigodno | Tag članka: , , , . Označi link.