Goričanec seoski turizam

Ove nedjelje prijepodne moj muž je predložio da posjetimo seoski turizam Goričanec. Prvo sam bila skeptična jer kad nekamo krenem u nedjelju prijepodne, onda mi se sve zakomplicira. Dio ručka moram složiti odmah (obično juhu da imam što dati djeci kad dođemo doma gladni), a onda umorna na brzinu slagati ostatak ručka. No drago mi je da me je nagovorio. Nismo bili tamo od prošle godine i djeca su se jako razveselila kad su čula da ćemo ići. Brzo su spremali lopte jer znaju da tamo ima puuuno mjesta za igru i puno zelene trave po kojoj mogu nesmetano trčati.

Kad smo stigli, ugodno smo se iznenadili. Kao i svaki put kad stignemo, na Goričancu je nešto novo. Ovog puta je to prekrasan drveni vrtuljak za djecu.

Još prošle godine smo vidjeli da su se obnovili mnogim drvenim spravama za igru. Ima tu drvenih ljuljački, penjalica, veliki vrtuljak poput ringišpila koji moraju roditelji okretati ne bi li se njihovi mališani mogli vrtjeti. Tako je i naš tata malo vježbao mišiće, ali nije se bunio. Nakon toga smo ga počastili zasluženom pivicom koja mu je baš dobro sjela. Ima tu i teniskih terena te staja s konjima. Ulaz na Goričanec se ne plaća, a ako ipak odlučite potrošiti nešto novaca, ima tu i restoran gdje možete nešto popiti i pojesti.

Na jezeru plivaju mnoge patke. Zato su klinci na sam spomen imena Goričanec odmah krenuli uzeti stari kruh da mogu hraniti patkice. Ne znam da li se smije, ali patkice se nisu bunile. Štoviše, bile su jako zadovoljne. A i ribice su postale jako živahne kad su djeca počela bacati kruh u vodu. Stvarno smo se super zabavili i odmorili. Možete tamo vidjeti i razne životinje poput konja, magaraca, patkica, a ponekad su tu nađe i koja ovca. Ako ste blizu Čakovca, svakako posjetite seoski turizam Goričanec. Ako vam je pak predaleko, probajte u vašoj blizini potražiti neko mirno mjesto za odmor. Vjerujem da ćete u samom srcu prirode najbolje napuniti baterije za slijedeći radni tjedan. Mi svakako jesmo.

Objavljeno u rubrici kamo ići, Ostalo | Tag članka: , , , , , , , , , , , . Označi link.