Pomozimo udruzi “Sunce”

Dragi naši čitatelji i čitateljice,

Kako je doba recesije, velika je šteta da se mnoge neprofitne organizacije moraju boriti sa nedostatkom sredstava za rad. Najveća šteta je upravo to što je tim udrugama ponekad potrebno tako malo za bolje funkcioniranje. To su ponekad stvari koje svi mi imamo doma, a ponekad ne znajući što bi s njima bacamo ih u smeće.

Jedna od udruga kojoj je potrebna naša pomoć je neprofitna udruga Sunce. 3mame će svoj paket za pomoć udruzi Sunce slati slijedećeg tjedna pa ako ste u blizini Čakovca, a mislite da imate kod kuće nešto što bi ovim prekrasnim ljudima koristilo u njihovom požrtvovnom radu možete nam se javiti i priložiti nešto u naš paket. A ako ne živite blizu Čakovca, odvojite par kuna za poštarinu te pošaljite  paket na njihovu adresu:

FISTONIĆ SANJA za udrugu „SUNCE“

BANSKI DOLAC  BB,

21465 JELSA OTOK HVAR, a kont. Mob. 091 3768450.

Članovi udruge Sunce također sami izrađuju lutke za predstave pa vas molimo ako imate kod kuće nešto za izradu lutaka (spužve, platna, vunu i slično) da im pomognete u prikupljanju sredstava.

Da bi vam bolje opisali s čim se bavi udruga Sunce zamolili smo ih da napišu nešto o sebi i svom radu. Evo što su nam napisali:

Neprofitna smo udruga i bavimo se radom sa djecom i za djecu na način da ih zabavimo prikazujući im svoje predstave te organiziranjem raznih igraonica i kulturnih radionica za djecu invalide. Da bi nastavili sa svojim radom potrebna nam je pomoć u igračkama, slikovnicama, pričama, uredskom materijalu i školskom priboru. U planu nam je da posjetimo i bolnice i svoje predstave, priče i uprizorene radio drame prikažemo i bolesnoj djeci a za to nam je potrebna pomoć dobrih ljudi. Stoga svaki vaš prilog cijenimo i zahvaljujemo vam od srca. VELIKO HVALA

Udruga “Sunce” djeluje na području kulturnog života djece pretežito predškolskog uzrasta. Udruga je neprofitna pravna osoba. Trenutno u udruzi stalnih članova je sedam a rad grupe se formira prema broju interesenata. Statut udruge donesen je 20.05.2003.godine a djelatnosti udruge su: igrokazi, animiranje likova iz poznatih priči, bajki, basni te likovi povijesnog i vjerskog karaktera (sv. Lucija, sv. Nikola); prigodni tekstovi upotpunjeni glazbom gdje se djeca uključuju na ples i aerobik vježbe (pr. nastup u sportskoj dvorani sa uglazbljenom pričom “Jagor”) skečevi poučnog karaktera (nastup u učionicama osnovne škole sa skečom “Alkohol je opasna droga”) Od 2010 godine u plan i program uvodi se lutka kao predmet pozornosti (upoznavanje s radom i izrada lutaka za lutkarski igrokaz )

Za nastupajuću 2011.godinu planiraju se radionice kulturno-zabavnog karaktera, te radionice za djecu sa posebnim potrebama. Osnovni cilj radionice je uključivanje i roditelja iz grupa. Ovisno o interesu formirat će se i ostale kulturne radionice,dramski studio i igraonice. Posebnu pažnju obratit će se radionici “Pričam ti priču” i “Slikopriča”

o osnivaču:

Osnivač udruge Sanja Fistonić u kulturni život mjesta doprinosi i prije samog osnivanja na način da surađuje sa vrtićima i školama te se uključuje u kulturne manifestacije sa prigodnim programom.(Bozić, Uskrs, organizator je dječjeg maskembala)

U periodu od 2003 g uključuje se sa izvođenjem najprije igrokaza i skečeva po godišnjim dobima sa temama događanja u prirodi,mjestu i kulturi a nastupa osim u vrtićima i školama na javnim mjestima kao što su trg.,park.,igralište.

odigrane predstave:

U periodu od 2003.godine odigrane su ove predstave: Dobro drvo;Božić djeda Martina;Lijeva i desna;Bijela priča;Plesna haljina žutog maslačka;Planet plavog i zelenog pajaca;Jagor

skeč: Alkohol je opasna droga i performans “A gdje smo tu mi”

Objavljeno u rubrici događanja, Ostalo | Tag članka: , . Označi link.