Odlazak u Zoo

Ako još niste poveli svoje dijete u Zoološki vrt, vrijeme je da to svakako učinite. Zoološki vrt prekrasan je upravno ljeti kad su sve životinje vani i nitko ne spava zimski san. Mi odlazimo svake godine i to nam je postala tradicija. Ove godine nas je za Ivonin rođendan počastila teta i to je bio njen rođendanski poklon Ivoni. Što se tiče mene, savršen poklon. Ivona je također bila oduševljena. Ponekad se ionako kupi bilo što kao rođendanski poklon, a hrpa barbika i ostalih čudesa samo skuplja prašinu u ionako pretrpanim dječjim sobama. Ovako smo svi bogatiji za jedno lijepo iskustvo i proveli smo jedan dan u razgledavanju zanimljivih životinja.

Jedino sa čim smo ove godine imali malo problema su bila učestala pitanja naše petogodišnjakinje o tome da li je tim životinjama ovdje lijepo živjeti i da li bi ipak bile sretnije na slobodi. Nekako smo joj uspijevali objasniti da bi bile sretnije, ali tako mnoge od njih mi nikada ne bismo mogli vidjeti u živo. E sad, da li je to sve toga vrijedno, neka procjeni svatko od vas za sebe. A mislim da je na Ivoni također da sama donese svoje mišljenje o tome. Možda je bolje u takve stvari se ne miješati jer svatko od nas to doživljava na svoj način.

Možda vas se pak odlazak u Zoo čini kao preskup izlet, ali vjerujem da nećete požaliti ako odvojite novac za posjet jednom godišnje. Kad čovjek pomisli na kakve sve druge gluposti trošimo svoj novac. Ako samo jednom popijete kavu negdje u kafiću, platit ćete račun od nekih 30-tak kuna, a taj se doživljaj ionako ne može mjeriti sa onim koji ćete vi i vaša djeca doživjeti pri posjetu Zoološkom vrtu.

Objavljeno u rubrici kamo ići, Ostalo | Tag članka: , , , , , . Označi link.