Igranje.org

Evo jedne odlične Internet stranice za sve ljubitelje društvenih igara i one koji će to tek postati. Možda je najbolje da iz prve ruke pročitate što o sebi imaju za reći ovi gorljivi promicatelji važnosti društvenih igara u svakodnevnom životu. Ideja je odlična i od srca im želimo da što više djece i odraslih potaknu da više vremena provode igrajući društvene igre, a što manje vremena pred tv-om i računalom. 🙂

Stranice Igranje.org – portal posvećen društvenim igrama zamišljene su kao baza podataka za prikupljanje korisnih informacija o društvenim igrama.

Potaknuti činjenicom da sve više djece svoje slobodno vrijeme provodi pred TV i računalnim ekranima, te svoje društvene potrebe zadovoljava lutajući kojekakvim društvenim mrežama pokrenuli smo ove stranice.
Namjera nam je, kroz sveobuhvatne uvide u društvene igre poticati djecu, njihove roditelje i sve ljude dobre volje da se okušaju u ovom svijetu gdje druženje i komunikacija nisu ograničeni na gledanje u ekran.

U posljednje vrijeme u našim trgovinama može se naći sve veći izbor društvenih igara, što je i dodatni poticaj za širenjem ove divne kulture igranja u Lijepoj Našoj.

Stranice su zamišljene kao portal sa zanimljivostima iz svijeta društvenih igara, zatim kao svojevrsna baza društvenih igara, sa komentarima, kritikama, te što cjelovitijim uvidom u iste i na kraju forumom kao sredstvom brze i jednostavne komunikacije između igrača i onih koji žele to postati ili ih samo zanima poneka informacija.

Iako se termin igra veže uglavnom uz djecu, vjerujte nam igranje je posebno važno odraslima. Na upit jednom posjetitelju njemačkog sajma društvenih igara što misli o ljudima koji ne vole društvene igre, čovjek spremno odgovara: “Svi ih vole, samo još nisu našli onu koja im odgovara!”.

Ako skupini djece date mogućnost da izaberu što će igrati: društvenu igru ili računalnu igricu, većina će odabrati upravo društvenu igru. No, veći je problem u roditeljima. U današnjem prebrzom svijetu, djeca su, ne na žalost nego na tragediju u drugom planu tim istim roditeljima. Umjesto da se svi negdje žurimo, sjednimo sa svojom djecom u miru našeg doma, otvorimo kutiju neke društvene igre i igrajmo se. Zabava je zagarantirana a upravo nam toga i fali.

Na našim stranicama moguće je naći veliki broj igara koje mogu igrati i manja djeca, veća djeca i roditelji. Sve lako dobavljivo putem postavljanja filtera prema broju igrača, starosnoj dobi i vremenu igranja. Također je moguće i vrlo jednostavno pretraživanje baze.

Naravno, voljeli bismo kada bi nam se i sami pridružili, te nam poslali one igre koje posjedujete, a nema ih u našoj bazi podataka. Za takvo što koristite gotovu formu za slanje podataka o igri.

Objavljeno u rubrici događanja, Ostalo | Tag članka: , . Označi link.