Igre stvaralice – dr. Dorothy Einon

Za djecu 2-5 godina, prepoznajte i potaknite prirodne talente svojega djeteta

Profil International d.o.o., Zagreb 2005., meki uvez, 160 str.

” Najveća je želja većine roditelja pomoći svojem djetetu da dosegne vrhunac svojih mogućnosti. Ova će vam knjiga omogućiti da djetetu pružite kreativno okruženje i objasniti vam kako podržati i potaknuti djetetovu prirodnu nadarenost.”

Knjiga je koncipirana tako da je u početku napisano nešto teorije o tome što je kreativnost, što je talent i tablica razvoja za djecu između druge i pete godine, a ostatak knjige nam daje mnoštvo prijedloga i igara kojima se to može poticati i razvijati.

Htjela sam kupiti ovu knjigu svaki put kad bih je vidjela na policama bilo u knjižari ili u nekoj trgovini. Ali s obzirom na to da košta 110 kn svaki put sam odustala. Prošli put kad sam bila u knjižnici sam je ugledala i odlučila kupiti. Moram priznati da mi se u početku čitanja uopće nije svidjela, sva ta silna teorija me malo odbila i već sam je mislila vratiti prije nego sam je uopće počela stvarno čitati. No, pomislih, ipak sam je posudila, pa hajde da je pročitam do kraja. Nakon čitanja sam ostala oduševljena i doista zadovoljna što sam je pročitala.

Iako sam trenutno u fazi kad me totalno pucaju hormoni, i samo što ne rodim pa nemam baš volje ništa od ponuđenog isprobati, ali svakako jedva čekam da to prođe pa da se opet mogu posvetiti svojoj djeci onako kako to oni zaslužuju. Karla je sad već blizu pet, a Krsto blizu dvije pa će biti malo teže uskladiti aktivnosti. Ali ako imate za sad samo jedno dijete svakako ne propustite raditi s njim i provoditi kvalitetno i ugodno vrijeme u njegovom društvu.


Objavljeno u rubrici knjige o odgoju, Odgoj | Tag članka: , , , , . Označi link.