Epidemija popustljivog odgoja by Robert Shaw

V.b.z, 2009. god., 232 str.

Knjiga koju svakako morate pročitati ako imate ili planirate imati dijete. Nakon čitanja ove knjige bila sam pod takvim dojmom onog što sam pročitala da niti danas ne mogu ljudima objasniti sve što mi je ova knjiga pružila.

Tokom posljednjih par godina kako sam počela proučavati odgoj djece (prvo na fakultetu, a potom kad sam dobila vlastitu djecu) niti jedna knjiga na mene nije ostavila poseban dojam. Čak mogu reći da me većina knjiga ostavila pomalo razočaranom jer mi nije dala odgovore na pitanja koja su me zanimala. Ova knjiga je nešto sasvim drugo. Nakon čitanja sigurno nećete ostati ravnodušni.

Ako imate vlastitu djecu sigurno ste se nekada našli u situaciji da u potpunosti ne razumijete zašto se vaša djeca ponašaju na način na koji vi smatrate da se nikako ne bi smjela ponašati.

Vjerujem da se kao i svi mi sve češće nađete u situaciji da vidite djecu koja vrište, neraspoloženu djecu, djecu koja prkose svojim roditeljima te zahtijevaju nešto što im roditelji ne žele ili ne mogu dati.

Gdje su nestala vesela, prijateljski raspoložena, pristojna djeca? Zašto su takvu djecu zamijenila nevesela i prkosna djeca saznajte u ovoj odličnoj knjizi. Naravno da u njoj možete pronaći i savjete kako pomoći svojoj djeci kako bi se ova epidemija koja se već uvelike proširila svijetom zaustavila. Iako vam se to ponekad čini kao nemoguća misija vjerujte da možete pomoći svojoj djeci da postanu vesela i bezbrižna djeca željna novih iskustava i puna ljubavi prema svijetu oko sebe.

Objavljeno u rubrici knjige o odgoju, Odgoj | Tag članka: , , , , , . Označi link.