Dječja prehrana ( od prvog obroka do školske užine )

Prim. dr. med. Jasminka Komnenović

Naklada Nika, Zagreb, 2006.; meki uvez meke stranice ( br. str. 123 )

Poznata je stvar kako se dobre prehrambene navike stječu u najranijoj životnoj dobi. Na roditeljima je da u ranom djetinstvu stvorimo djetetu zdrave navike. O nama ovisi način na koji će dijete početi s prehranom. Hrana koju svakodnevno nudimo za obiteljskim stolom temelj je kasnijih djetetovih navika. Dobre prehrambene navike olakšavaju svakodnevnu brigu oko pripremanja obroka a dijete postaje zdravije i sretnije.

Pomoć nudi ovaj priručnik za roditelje o prehrani i načinu prehrane vašeg djeteta. Odlična knjižica koja obuhvaća upute o pripemanju hrane za svaku djetetovu dob posebno.  Priručnik sadrži korisne informacije o namirnicama, o njihovim prehrambenim vrijednostima, uputama o tome koju namirnicu uvoditi u koje životno doba djeteta i naravno svim vrijednim sastojcima (vitaminima, mineralima, vlaknima ) koje pojedine namirnice sadrže.

Osim mnoštva recepata( 170 ) prikazana je i prehrana kod pojedinih bolesti zbog kojih su potrebne određene promjene u načinu prehrane.  Isto tako ovom knjižicom možete si pomoći u praćenju razvoja vašeg djeteta uz vodić za praćenje rasta novorođenčeta.

Kako se boriti protiv kolika?

Koju namirnicu prvo ponuditi dojenčadi?

Čime protiv proljeva/zatvora?

Što beba može piti?

Kako spriječiti anemiju?

Kako održati optimalu tjelesnu težinu djeteta?

Dragi roditelji ovo su samo neka od mnoštvo pitanja na koje ćete zasigurno naći odgovore u ovom priručniku.

Objavljeno u rubrici knjige o odgoju, Odgoj | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.