Bajke koje pomažu djeci – by Gerlinde Ortner

Mozaik knjiga, 1998. god., 169 str., tvrdi uvez.

Priče protiv straha i agresivnog ponašanja te sve što trebate znati kada ih čitate djeci.

Za djecu od 3 do 7 godina.

Čekajući jednom na red kod liječnika upoznala sam gospođu srednje dobi koja mi je pričala o problemima svojih tinejdžera. Ja sam pričala gospođi o svojoj maloj dječici i problemima koji mene muče  (grižnja noktiju, strah od zubara). Rekla mi je da je ona takve i slične probleme uvijek rješavala uz pomoć odlične knjige i toplo mi je preporučila ako je uspijem pronaći, s obzirom da je to bilo pred 10-tak godina. Uspjela sam je pronaći na Internetu i kupila je za nekih 70,00 kuna.

Moram napomenuti da se nisam razočarala. Uspjela sam riješiti probleme koji su mučili moju djevojčicu. Ponekad se vratimo na staro (i u jednoj večeri izgrizemo sve nokte), ali onda opet slijedeći dan pročitamo priču o maloj mačkici Lizi koja je grizla svoje pandže i problem opet nestane na neko vrijeme.

Neki od problema koje možete pokušati riješiti su: ako vaše dijete ne želi ići na spavanje, ako se vaše dijete boji pasa, ako je vaše dijete presporo, ako vaše dijete laže, ako vaše dijete mokri u krevet, ako vaše dijete ne želi jesti, ako vaše dijete ne želi ostati u dječjem vrtiću, ako se vaše dijete suočava sa smrću, ako vaše dijete grize nokte i dr.

Knjiga koju bih svakako preporučila svim roditeljima.

Svaki problem je opisan na način da prvo možete pročitati sve o tom određenom problemu, a zatim slijedi priča koju čitate svojoj djeci.

Naša mama Jelena je uspjela pronaći ovu knjigu na Internet stranici aukcije.hr i platila je nekih 30,00 kn.

Moji klinci jako vole ovu knjigu i često me pred spavanje mole da čitamo neku od bajki iako u knjizi uopće nema ilustracija. Evo još jednog dokaza da slikovnica može imati sve moguće dodatke kako bi privukla djecu, no ako je priča loša ništa neće uspjeti. Vrijedi i obrnuto. Slikovnica sa lijepim, poučnim pričama će privući svako dijete čak  i ako uopće nema ilustracija.

Ocjena knjige: 5+

Moram napomenuti kako postoji i nastavak ove knjige koji se bavi problemima malo starije djece.

Objavljeno u rubrici knjige o odgoju, Odgoj | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.