Zapečeni krumpir

Krumpire zapečene na ovaj način prvi sam put jela kod svekrve i bili su odlični. Nevjerojatno je kako tako jednostavna namirnica pripremljena na još jednostavniji način može biti bolja od mnogih kompliciranih jela. Probate li ovakve zapečene krumpire uvjerit ćete se u istinitost moje tvrdnje. I još je nevjerojatnije da se toga nikad ne bih sama sjetil; da nam najjednostavnije stvari netko drugi treba pokazati i reći. Ali to vjerojatno i jest tako. Podsjeća me to na onu narodnu da ponekad od stabla ne vidimo šumu.

Recept za ovakve zapečene krumpire je sasvim jednostavan. Ogulite krumpire srednje veličine te svakoga prerežite na dvije polovicu. Nauljite tepsiju (ja sam pekla u vatrostalnoj tepsiji) te ih posipajte Vegetom i slažite jednog do drugog u tepsiji. Krumpire sa gornje strane malo pouljite (možda je najpraktičnije premazati ih kistom koji smo prethodno umočili u ulje). Ja sam prvo pekla bez folije, a nakon 20 – tak minuta sam stavila aluminijsku foliju. Nju sam opet skinula nekih 15 minuta prije kraja kako bi krumpiri dobili onu finu koricu. Mljac. Sve skupa se peče otprilike 1:15 minuta. Mi smo ovakav zapečeni krumpir za današnji ručak jeli s pečenim pilećim krilcima i grah salatom no mislim da bi s mesnom štrucom bio još bolji. Jedva čekam isprobati i tu kombinaciju.

Da li još uopće moram napomenuti kako je moj muž i ovog puta glasno izjavio kako su moji krumpiri još bolji od onih njegove mame. Vjerojatno su već svi pametni muškarci na ovom svijetu naučili čime mogu najviše razveseliti svoje drage ženice.

Objavljeno u rubrici glavna jela i prilozi, Kuhaonica | Tag članka: , . Označi link.