Puding torta sa piškotama

Ovaj recept za tortu od pudinga sam vam dragi čitatelji ostala dužna još od Ivoninog rođendana (znači od 8. mjeseca). Ali kad se nešto ne napravi odmah onda se stvari obično oduže. Zapravo bih ovo mogla više nazvati idejom nego receptom jer je priprema ove torte toliko jednostavna da nećete rođendansku tortu i ovog puta peći satima. Štoviše, uopće je nećete peći.

Kako su na rođendanu bila samo djeca odlučila sam složiti nešto brzo i jednostavno jer djeca ionako baš nisu veliki ljubitelji torti i na njihovim tanjurima uvijek puno toga ostane. Željela sam slagati nešto od piškota i pudinga, ali nisam se mogla sjetiti što bih stavila u puding da bi dobila osvježavajući i puni okus. Susjeda Sunčica dala mi je odličnu ideju: „Pa zašto u puding ne umiješaš vrhnje za šlag?“ Tako sam i napravila.

Skuhala sam 2 pudinga od čokolade prema uputama na vrećici. Puding od vanilije sam skuhala samo jedan također prema uputama na vrećici. Ostavila sam ih da se hlade. U posebnoj posudi sam smiksala mikserom 500 ml vrhnja za šlag. Dio sam pomiješala sa pudingom od čokolade, a manji dio sa pudingom od vanilije. Miješala sam mikserom. Dio sam ostavila za premazati tortu.

Na podložak za torte sam stavila kalup. Slagala sam red piškota i na njih stavila puding od čokolade pomiješan za šlagom. Tako sam složila dva reda.

Tortu sam htjela složiti na kat, ali nisam imala manji kalup, a i pošto sam na vrh stavila puding kremu nisam znala da li neće kalup propasti kroz kremu. Zato sam razrezala i oprala plastični fascikl. Zalijepila sam ga selotejpom i u kruh stavila na prvi dio torte kako bi gornji dio bio manjeg opsega.

Kad sam stavila fascikl ponovno sam stavljala red piškota pa kremu od vanilije sve dok nisam potrošila kremu.

Tortu sam premazala vrhnjem za šlag. Kako sam se tek ujutro sjetila da me Ivona molila čokoladnu tortu rastopila sam čokoladu za kuhanje sa malo vode i margarina pa prelijala preko torte.

Ivona obožava sama ukrašavati svoju tortu pa je ovog puta to učinila žele bombonima. Mljac…

Jedino što sam u velikoj žurbi zaboravila učiniti je poslikati ukrašenu tortu pa prilažem najbolju sliku koju sam uspjela pronaći i izrezati je tako da bi se torta što bolje vidjela.  Nadam se da nećete zamjeriti.

Objavljeno u rubrici kolači, Kuhaonica | Tag članka: , . Označi link.