Juha od graška

Ovo je prvi grašak iz maminog vrta. Mama mi ga je nabrala i donijela na posao. Nema mi boljeg od juhe s mladim svježim graškom. Karla ga je obožavala jesti u juhi kad je imala godinu i pol, a sada ga ne želi ni probati. Ni Krsto ga ne voli, ali to me ne sprečava da skuham ovu ukusnu i zdravu juhicu. Djeca uvijek mogu pojesti njoke i juhu bez graška. Zato smo se suprug i ja najeli. Danas je bio dan graška. Ako imate domaći iz vlastitog vrta ili znate pouzdano da ste ga uzeli na placu od neke bake, svakako nemojte propustiti ovu finu proljetnu juhu.

Potrebno:

  • graška po želji
  • mrkva
  • sol
  • malo ulja
  • peršinov list

Priprema:

  1. U hladnu vodu stavite malo ulja (odlično je s maslinovim), grašak, mrkvicu i sol.
  2. Kad je povrće gotovo (kuhano), zakuhajte u juhu njoke ili kašicu.
  3. Po želji dodajte vegetu i sjeckani peršinov list.

Ja stavim i malo rajčice u tubi.

Za njoke vam je potrebno jedno jaje i nekoliko žlica oštrog brašna. Smjesa ne smije biti ni previše tvrda ni previše mekana. Rade se malom žličicom i stavljaju u zavrelu juhu. Kašica je malo tvrđe zamiješena i riba se na ribež.

🙂 🙂 🙂 🙂

Hvala mami Jeleni na odličnom receptu. Slagala sam ovu finu juhu, ali pošto moji doma više vole krem juhe, malo sam je zgusnula. Pomiješala sam dvije žlice brašna s malo hladne vode te u tu smjesu dodala i malo mlijeka. Ovom smjesom sam zgusnula juhu od graška.  Bila je također odlična. Evo i slikice:

Mama Karolina

Objavljeno u rubrici juhe i variva, Kuhaonica | Tag članka: , , , . Označi link.