Domaći sladoled

Kako mi je frižideru ostalo za dvije – tri čašice kupina, odlučila sam napraviti domaći sladoled. Ivona baš nije ljubitelj domaćih voćnih sladoleda, ali ja ne odustajem. Vidu, mužu i meni su odlični pa se nadam da ću i nju naviknuti na te okuse. U recept koji imam u svojoj bilježnici trebalo bi ići: 1 šlag, 1 slatko vrhnje, 1 čaša šećera, 1 čaša voća. Kako šlaga u mojem domu nema prečesto izostavila sam ga. Stavila sam 250 ml slatkog vrhnja (mislim da bi bilo dobro i sa 200, ali ja sam imala pola otvorenog tetrapaka kojeg je trebalo iskoristiti).

Kupine sam stavila u veću posudu i smiksala štapnim mikserom. Nakon toga sam ih propasirala na sitnije cijedilo za juhu kako ne bi ostale one sitne koštice koje moji doma nikako ne vole niti u frapeima niti u kolačima. Vrhnje za šlag (slatko vrhnje) sam miksala najvećom brzinom i pred kraj dodala čašu šećera (mjerila sam čašu od jogurta). Mislim da je kupina bilo za dvije – tri čaše, ali pasiranjem sam izgubila na količini). Ako stavljate cijele, bit će vam dovoljne jedna ili dvije čašice. Propasirane kupine sam stavila u šlag i šećer te još jednom dobro promiješala mikserom. Stavila sam u zamrzivač. Kao što sam i pretpostavila, Ivona je pet puta polizala i ostatak njenog sladoleda sam dobila ja, a Vid je bio jako zadovoljan i jako je puno pojeo.

Ovaj sladoled možete napraviti od skoro svih vrsta voća. Sladoled koji se radi kod kuće puno je zdraviji i jeftiniji od kupljenog pa zašto ne biste probali?

Objavljeno u rubrici deserti, Kuhaonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.