Barbie sladoled

Ako imate malo vremena, a želite pripremiti nešto slatko za svoju djecu u ovo ljetno doba, evo odlične ideje. Vjerujem da će djeca biti oduševljena ovim sladoledom. Mi ga zovemo Barbie sladoled jer smo ideju pronašli u Barbie časopisu. Razlika je u tome što su u originalni recept išla svježa jaja, a ja se naježim od same pomisli na jela koja u sebi sadržavaju svježa jaja pa sam taj dio jednostavno izbacila.

Inače, nećakinja mi je cijelo prošlo ljeto imala salmonelu, tjedan dana je provela u bolnici, a salmonela se u njenom organizmu zadržala još 6 mjeseci. Zato je moja preporuka svima da izbjegavaju sumnjive sladolede, kolače te meso za koje nisu sigurni da je termički dobro obrađeno.

U ovaj sladoled stavljam slatko vrhnje za šlag. Miksam ga mikserom najvećom brzinom i kad je skoro gotovo dodam dvije – tri žlice nekog eurokrema (najbolje je s originalnom Kinder – ladom ili Nutelom). Stavljam ga u zamrzivač na 4 – 5 sati i sladoled je gotov.

Ovaj sladoled izbjegavajte ako ste primijetili da vam djeca imaju alergije jer eurokrem sadrži konzervanse. Ako se do sad niste susreli s alergijama, uživajte u ovom jednostavnom, a ukusnom ljetnom osvježenju.

Ako vam djeca najviše vole sladoled u kornetu, u skoro svakoj većoj trgovini ima za kupiti korneta. Pa dragi moji, uštedite na skupim sladoledima jer ovakav jednostavan možete napraviti i kod kuće.

Ako su djeca dovoljno velika, uključite ih u izradu ovog sladoleda.

DOBAR TEK!

Objavljeno u rubrici deserti, Kuhaonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.