Stolić za hranjenje

Ovo je jedno od čestih pitanja koje muči roditelje, što kupiti i kako izabrati. Ja mislim da će svatko na kraju izabrati ono što mu se sviđa i najčešće se kod te dječje opreme najmanje vodimo funkcionalnošću, a najviše nas povede dizajn i ljepota, a te sve stvari za bebače su stvarno prekrasne. Ja nisam baš od tih osoba koja bi kupovala na taj način pa sam za prvo dijete izabrala drveni stolić sa stolčićem koji je i nakon četiri godine maksimalno iskorišten i u funkciji. Na tome mi se najviše svidjelo upravo to što se može prometnuti u dječji stol sa stolčićem koji danas koristimo kao kutak za crtanje i pisanje.

Njega smo koristili kad smo još živjeli kod mojih roditelja i imali smo sreću što je Karla bila dijete koje ga je koristilo kao hranilica, uvijek je za vrijeme obroka sjedile u njemu i nikad se nije bunila. Onda smo se odselili i nismo imali mjesto za njega i ostavili smo ga jer je Karla onda već samostalno sjedila za stolom. Kad smo dobili Krstu, mama i sestra su mi kupile jednu praktičnu stolicu koja se pričvrsti na kuhinjski stolac i može se regulirati visina ovisno o starosti djeteta, dakle prema potrebi. Praktičan je i za prenošenje jer se vrlo lako sklopi i stavi u vrećicu pa ga možete nositi sa sobom kud god idete, bilo u restoran bilo na godišnji odmor ili k nekome na ručak. Vaše će dijete imati svoje mjesto i neće morati sjediti vama u krilu.

Naravno da tu postoji i druga strana priče kad ste sretni da vam dijete uopće jede i ne želi sjediti s vama za stolom, ne želi jesti kad i vi, na kraju hodate sa žlicom za njim i sretni ste što je pojelo deset žlica bilo čega. To se vrlo često dogodilo meni s Krstom pa sam najsretnija kad sam želi sjesti na Karlinu zelenu foteljicu za stolom u dnevnom boravku i tu se naručati. Naravno da to nije uvijek tako, nekad nas iznenadi pa želi sam jesti za stolom u svom stolčiću.

U svakom slučaju htjela sam vama buduće mame samo ukazati na ove dvije hranilice za koje znam da su praktične i funkcionalne iako vam savjetujem da se ne opterećujete previše s izborom jer će djeca narasti, a vi ćete se svejedno onda toga riješiti bilo da uskladištite na tavan, bilo da nekom posudite, poklonite ili prodate, a ako vama netko želi posuditi ili pokloniti hranilicu, nemojte je odbiti jer vam se možda ne sviđa tapicirung na stolčiću. Ionako ju ne koristimo tako dugo da bismo davali nepotrebno toliko novaca za te stvari. Taj novac možete puno bolje uložiti, bilo u dječju štednju, bilo da odvedete svoju obitelj nekud na izlet ili si kupite fotoaparat i slikajte svoje male anđele koji prebrzo rastu i onda kad vam ptičice odlete iz gnijezda, gledajte svoje uspomene i prisjećajte se lijepih trenutaka provedenih s njima.

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti, naša iskustva | Tag članka: , , , . Označi link.