Spužvaste puzzle (na čemu se sve mogu igrati manja djeca)

Ove šarene puzzle smo dobili još kad je Ivona bila jako mala. Bile su stalno u funkciji kad su djeca bila mlađa, ali sad mjesecima stoje netaknute. Svaki put kad ih mislim napokon maknuti u stranu (teška srca jer me za njih vežu lijepe uspomene) djeca se sjete i danima se opet igraju s njima. Ovih dana se svako jutro slažu i služe kao plesni podij. Onda se pusti Antonija Šola i plesnjak započne. (Ako još niste nabavili cd Antonije Šole, svakako to napravite. Pjesmice su prekrasne, nađe se nešto i za mlađu i za stariju djecu.)

Prvo sam ih danima samo gledala, a onda sam napokon popustila (opustila se) i zaplesala s njima. Super osjećaj povezanosti u bezbrižnom plesu s djecom.

Oni su također bili oduševljeni što se i mama zabavlja s njima. Ponekad mi, naravno kažu da bi malo plesali sami. Naravno da se ne ljutim. Pa i ja njima ponekad kažem da bi danas najradije na brzinu skuhala i da mi se ne da oni kuhaju sa mnom. Kad se malci zažele da sami plešu, uzmem predah. Skuham kavicu i čitam knjigu.

Iz ovakvih spužvastih puzzli mogu se slagati čak i kućice za djecu. U trgovinama postoje u raznim bojama i oblicima, a kad sam posljednji put gledala cijenu, jedan paket je koštao 45,00 kuna. Vjerujem da postoje i skuplje i jeftinije. Po meni je to odličan poklon za krštenje (da bi se razbio običaj kupovine skupog i gotovo nikad korištenog zlatnog nakita). Ove su puzzle odlične za manju djecu jer mogu poslužiti za sjedenje djeteta na podu. Meni je jedini problem bio kad su bili mlađi da su ih stalno rastavljali, a ja sastavljala. Nije mi to bio problem i uživala sam slagati puzzle kako bi ih oni mogli rastavljati. Ali kad su ih rastavili, opet su sjedili na hladnom parketu. Zato sam u Unimeru (firma za preradu sekundarnih sirovina) kupila veliku spužvu (2 x1 m), debljine 5 cm. Uz to sam kupila i platno te mi je mama sašila navlaku za spužvu. Napravila je i patentni zatvarač kako bi se navlaka mogla oprati. Sve to sam platila dosta povoljno i nije mi žao. Zaista je puno koristimo. Ivona danas često na njoj vježba, a Vid me zna često zamoliti da mu odnesem spužvu na terasu. Onda si donese svoje slikovnice i igračke. Trenutak mirne igre i odmora za sve. Čitaju se slikovnice, jede voće i pije se kavica.

Spužva ima još jednu namjenu. Stoji okomito okrenuta između zida i kreveta te služi kao nešto što moj muž zove “ubaživač udaraca”. Naime, djeca se po noći dosta okreću i često smo čuli da se udaraju u zid glavicama. Ovako to izbjegnemo. Eto kakva je ljudska domišljatost!

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti | Tag članka: , , , . Označi link.