Sigurnost djeteta u kući

Kad je maleni Krsto (danas dječačić od 15 mjeseci), naš znatiželjko, počeo proučavati svoj životni prostor i sve u njemu, uhvatila me panika. Posebno su mu zanimljive kuhinja i struja. Ja sam od onih mama koje se drže dobre stare poslovice:  „Bolje spriječiti, nego liječiti“.

Nikako se nisam mogla s njim dogovoriti da ne dira ladice i ormariće u kuhinji, a nisam htjela da si stisne prstiće jer ne vjerujem da će ga to ičemu poučiti. Nakon stotinu NE, on je sto i prvi put dirao ono što se ne smije. Otišla sam u turbo limač i kupila zaštite za ormariće i ladice. Na utičnice sam također stavila zaštite s tim da sam kupila u turbo limaču one nepraktične gdje treba svaki put uzeti ključić i izvaditi je. Više puta nismo mogli naći ključić baš kad smo trebali nešto uključiti u struju.

U dnevnoj sobi imamo ormariće koji se lako otvaraju prema dolje pa smo stavili magnete i metalne zakačke koje nisu previše uočljive. Nisam željela da mu vrata ormara padnu na glavu, ruku ili nogu.

Do štednjaka još ne može gurnuti ručicu, ali i o tome već razmišljam jer sam vidjela da postoji zaštita i za to. Sigurno ću je staviti kad vidim da potreba to nalaže.

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti, naša iskustva | Tag članka: , , , , . Označi link.