Kada dijete stavljati na tutu

Krsto je rođen u studenom pa je po ljeti već mogao sjediti na tuti. S obzirom na to da ima platnene pelene i osjeća kad je mokar i pokakani, nije se bunio kad sam ga prvi put stavila na tutu. Sjedi na tuti već od osam mjeseci svog života i svaki dan redovito ujutro kaka na tutu. Rijetko nam se dogodi pokakana pelena, samo u slučaju da mu se nešto poremeti u probavi ili se zaigra pa ni ne primjetim da obavlja. Nije uvijek tako veselo kao na slikama, ali u tom slučaju dajemo nešto za igru ili, ako je pelena već mokra, ne forsiramo.

Sada ima godinu i četiri mjeseca i već ponekad diže majcu i pokazuje na pelenu da, ili mora na tutu ili je već mokar pa želi da ga premotam. Obavezno ga stavljam na tutu prije i poslije spavanja da obavi pišanac i u 99% slučajeva smo uspješni. Sam još ne zove na tutu i kad će se to dogoditi ne znam, ali mislim da je i ovo napredak.

Je li to dobro ili nije, ne znam. Za nas je odlično i volim ta jutra kad on kao pravi dječak obavlja stvari na tuti. Možda ovo ljeto dođemo na nivo više, ali ako i ne, nema veze. Sve stignemo. Karlu smo također stavili na tutu dosta rano,ali na kao Krstu,  od jedanaest mjeseci. Skinula se pelene sa dvije i pol godine.

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti, naša iskustva | Tag članka: , , , , . Označi link.