Gdje kupiti dječju odjeću i obuću

Kad sam rodila prvo dijete, Karlu koja već sad ima četiri godine, dobila sam hrpu odjeće za nju od prijatelja i rođaka.

Ta mi je odjeća bila dostatna do njezine godine dana. Djeca brzo rast i potrebe za odjećom također rast. Do godine dana njezine starosti smo se nekako krpali, čak smo joj i kupili nove bambi cipelice za prve korake koje su koštale na popustu oko 300 kn.

Ali onda smo saznali za rodine rasprodaje rabljene odjeće, obuće i dječje opreme u Zagrebu. One se održavaju četiri puta godišnje u subotu na velesajmu. Od kako sam prvi put bila pa do danas, meni je to najomiljeniji shoping. Na stranicama udruge Roda možete pronaći sve potrebne informacije o tome kada se održava koja rasprodaje.

Cijene su od 1 kn pa nadalje. Meni se osobno čini da najveći izbor ima za bebe do godinu dana, a i ta je robica najočuvanija. Iako kao što vidite može se pronaći lijepe odjeće i za veće princeze. Najbolje je doći odmah na otvaranje jer je tada najveći izbor svega. Mi smo kupovali po pet-šest pari cipelica, čizmica i papučica za 150-200 kn. Ne mogu ni zamisliti da moram ići u trgovinu i kupiti djetetu nove bambi čizmice za 400 kn koje će nositi tri mjeseca. Čak smo kupili i auto sjedalicu maxi cosi toby za 300 kn koja u trgovini košta 1700 kn i više.

Nisu svi pobornici rabljene odjeću i obuću, ali tko voli nek izvoli. Ja svakako iz vlastitog iskustva podupirem tu rodinu akciju i svaka čast članicama udruge Roda što se angažiraju i trude oko toga.

Naravno, tu su i aukcije putem kojih sam isto nakupovala brdo jeftine, očuvane dječje odjeće i obuće, ali i igračke koje su bile u odličnom stanju. Nisam imala nikakvih negativnih iskustava s ljudima s kojima sam surađivala jer jednostavno vjerujem, da ako ja ne želim nikome smjestiti, da neće nitko ni meni.

Bilo što da kupujete rabljeno, bilo na rodinoj rasprodaji, bilo na aukcijama ili na nekom trećem mjestu, samo budite bez predrasuda i nemojte previše očekivati jer se tada ne možete razočarati. Za svakog ima ponešto i mislim da svako može ponešto naći za sebe.

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti, naša iskustva | Tag članka: , , , , , , . Označi link.