Dolazak iz bolnice – prinova u kući

Koliko god se pripremamo za dolazak bebe u naš život, čovjek nikada ne može biti u potpunosti spreman jer su one totalno nepredvidive. Koliko i što ćete pripremiti i nabaviti za prinovu, uvelike ovisi o materijalnim sredstvima, ali i vašoj kreativnosti. Pokušajte odoljeti primamljivim krpicama za bebe jer će vam u prvim mjesecima brzo prerasti, a odjeća koju će vam netko dati ili posuditi izgleda kao nova jer je beba nosi tek nekoliko puta. Novac koji biste potrošili za to radije uložite u neku štednju ili osiguranje.

Rođenjem djeteta postajemo roditelji i time okrećemo novu stranicu u životu. Sve se mijenja iz temelja; način života, navike i prioriteti. Htjeli mi to priznati ili ne, dijete postaje centar našeg svijeta i sve se njemu podređuje, posebno kod majki. To malo nemoćno biće treba svu našu pažnju, ljubav i nježnost.

Biti roditelj najteža je, najveća i najodgovornija životna uloga koju „igramo“ do smrti..

Srećom to malo biće ne traži od nas da budemo savršeni, ne traži nam greške i mane, samo traži da budemo uz njega.

Dolaskom iz bolnice mnogi mladi roditelji postaju nesigurni u društvu svoje bebe. Vjerujte u sebe, vjerujte svojoj bebi i dajte si vremena da se priviknete jednio na druge i na novu situaciju. Potrebna vam je podrška vašeg partnera i nedajte se smesti „dobronamjernim savjetima“ sveznalica. Upoznajte svoju bebu i sva će pitanja dobiti odgovore.

Svi vi koji ste pratili dnevnik jedne trudnice, naše mame Karoline, imam za vas novost. Sutra dolazi kući s Hanom, novim ravnopravnim članom sretne obitelji Muškinja. Hana se rodila 22.06. u sred noći. Malenu Hanu nestrpljivo očekuju njeni brat i seka. Želim im što bržu i bezbolniju prilagodbu na novu sredinu i novu situaciju.

Objavljeno u rubrici Iskustva i savjeti, naša iskustva | Tag članka: , , . Označi link.