Zagonetna osoba

Kako smo muž i ja rodom iz Koprivnice, često odlazimo u posjet bakama i djedovima. Tako je bilo i jučer. Nije to neki dugi put, ali kako se djeca u autu ne bi dosađivala i kako ne bi zaspali kad se vraćamo (jer onda im se poremeti cijeli ritam spavanja) uvijek pokušavamo smisliti neku zabavnu igru koju možemo igrati u automobilu. Igra koju često u posljednje vrijeme igramo je igra zagonetne osobe.

Netko zamisli neku osobu, a ostali moraju postavljati pitanja kako bi otkrili o kojoj se osobi radi. Primjerice: da li je muško, da li ima djece, dali ima crnu kosu i sl. Osoba koja je zamislila zagonetnu osobu mora odgovarati s da ili ne. Osoba koja pogodi o kojoj se osobi radi, slijedeća je na redu za zamišljanje zagonetne osobe. Vid je još dosta mali za ovu igru, ali ipak se trudi sudjelovati. Teže mu pada činjenica da ne smije reći koju osobu je zamislio i često odgovara ne samo sa da/ne već govori činjenice po kojima je lako pogoditi koju osobu je zamislio.

Ivona je već prava majstorica u ovoj igri i super joj ide. Jednom prilikom je zamislila baku svog prijatelja Luke koja živi u Požegi. Kako Lukinu baku nismo nikad upoznali bilo je zaista teško pogoditi koju je to osobu ona zamislila. Kad smo nakon 20 minuta napokon otkrili, svi smo se od srca nasmijali. Postavljali smo pitanja: da li ima djecu, da li živi u Čakovcu, da li smo ikada bili kod nje, da li je ona ikada bila kod nas i bili smo prilično zbunjeni kad smo čuli njene odgovore. Bilo je to baš zabavno putovanje.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , , , , . Označi link.