Winx memo games

Winxclub TM, 2005. Rainbow S. r. l

Karla je prava obožavateljica Winxica pa smo joj jednom prilikom kad smo bili u Sloveniji kupili ove memo karte s njezinim omiljenim likovima. Koštale su 1o€ i još danas žalim što smo ih kupili jer se igrala njima možda pet puta. Za te smo novce mogli kupiti petinu špeceraja. Osim toga Krsto samo razbacuje te kartice na sve strane jer mu je to najzanimljivije sve pobacati. Kartice su namijenjene za djecu iznad 4 godine i ima ih 80 komada. Ilustracije su zgodne, ali jako komplicirane. Teško je uočiti razlike između kartica, posebno onih gdje su Winxice pojedinačne, a takvih ima po više komada istih cura u raznim pozama s raznim rekvizitima, torbice, parfemi, glazbala, odjeći i cipelama. Previše detalja i šarenila.

Što više promatram te likove to mi se manje sviđaju i sve više pokušavam izbjegavati da Karla uopće gleda te crtiće jer to ni nije za njezin uzrast, a i nije neka poruka koju želim da Karla dobije. I kad se igra s tim memo kartama treba joj pomoć, a kad je Krsto u blizini onda to i nije traženje parova već traženje kartica po podu i ispod ormara. Onda je to prava zabava.

Sve u svemu bez toga se može, a tih memo kartica ima na svakom uglu. Već ih ima na svakom pakiranju dječje hrane. Draže mi je da izradimo neke pa makar ih drugi dan bacili nego da kupujemo, a onda stoje i nitko se s njima ne igra. Meni osobno je dosadno više puta igrati jedan te isti memo kad već znam likove, a Karla je ustvari još premala da bi uopće se mogla dugo koncentrirati na takvu igru.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , . Označi link.