Utrka – The World of Cars

Trefl (Disney/Pixar), Uvoznik za Hrvatsku: Nird.

Cilj ove zabavne društvene igre je, naravno, prvi stići na cilj. Kako je ovo igra za djecu stariju od 5 godina, pravila su ipak malo  kompliciranija nego u standardnom „Čovječe ne ljuti se.“ No ništa vas ne sprečava da ovu igru igrate i s mlađim djetetom pa jednostavno zanemarite dodatna pravila. Moj Vid ju je dobio od prijatelja Marka za treći rođendan i bio je jako ponosan. Vjerojatno ga je fascinirala činjenica da je i on već tako velik dečko da može dobiti pravu društvenu igru na poklon  i to onu za dečke – s njegovim omiljenim junacima, autićima iz crtanog filma Cars. Jedno vrijeme ju je uzimao u ruke svakih pola sata, a onda ga je pustilo. Vjerojatno se malo zasitio, ali neki dan ju je ponovno uzeo u ruke i sad je opet igramo po 2 – 3 puta na dan. Ponekad mu koncentracija traje duže, ponekad kraće, a ponekad mu u pomoć uskoči i Ivona pa završi njegovu igru.

Prošli tjedan smo imali pravu scenu u kući kad muž nije želio popustiti petogodišnjoj Ivoni u igri memory. Imala je prave izljeve bijesa, koji su naravno najizraženiji kod umora i razdraženosti. Uglavnom, bili smo u laganom šoku i dugo smo razgovarali o tome što je najbolje napraviti  kako bi djeca naučila da je i poraz sastavni dio života i igre. Teško mi je nositi se s tim problemom jer sam djetinjstvo provodila s djedom koji mi je uvijek popuštao u svim igrama. Kad sam gubila reagirala sam isto kao i sad Ivona pa je djed to ubrzo preokrenuo u moju korist. Ni dan – danas ne znam gubiti igrajući društvene igre. Reagiram loše i jako me to frustrira, a kad se i suzdržim osjećam se jako loše.

Nadam se da će se moja djeca priviknuti na to da ponekad moraju i izgubiti jer bi htjela da vole igrati društvene igre. Igranje društvenih igara u ovo kompjuterizirano doba je odličan način da ljudi provode vrijeme zajedno na zabavan način. Puno je bolje da roditelji i djeca umjesto da gledaju televizor ili da igraju kompjutorske igre uzmu u ruke neku društvenu igru i tako počnu provoditi vrijeme zajedno. Jer priznat ćete i sami, gledanje televizora baš se i ne može klasificirati kao zajedničko provođenje vremena.

Kutija društvene igre Cars sadrži:

  • ploču za igru
  • 4 figurice za igru u obliku autića
  • uputstva za uporabu
  • 12 žetona
  • kocku za igru
Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.