Unicef karte

Ovaj odličan poklon dobila je Ivona na poklon od prijateljice Marlene. Možda sam malo subjektivna jer čim vidim da je novac od kupnje poklona otišao u humanitarne svrhe bude mi malo lakše. Najgore mi je što se u današnje vrijeme kupuje toliko puno skupih poklona. Novci se potroše, a djeca se s tim svim skoro uopće ne igraju. Time postaju sve manje i manje zahvalna na svemu što imaju, a zapravo je to zbog toga što imaju previše. Igračke im samo odvlače pažnju jer ih u dječjoj sobi bude previše nabacanih na hrpu, a kad prime u ruke jednu već vide drugu pa treću… I onda ništa od igre. A i kakvu poruku prenosimo svojoj djeci kad za svaki dječji rođendan potrošimo brdo novaca. Pa nije bit rođendana u tome tko će kupiti najveći i najskuplji poklon, zar ne? Ipak je to najsretniji dan u životu jedne obitelji koji bi se svake godine trebao obilježiti na lijep način. Nije bit u poklonima već u znacima pažnje. Bilo bi zapravo idealno kad bi dijete poklon za svog prijatelja napravilo samo. E to bi onda bio savršen dar od srca.

Ivona još nije previše zainteresirana za ovu društvenu igru, ali mislim da će za dvije – tri godine ovo biti pravi hit. Kad je bio Ivonin rođendan kod nas je bila nećakinja Barbara (9 godina) koja se oduševila ovim kartama. Po cijele dane smo kartali. Igra je najbolja kad igraju četiri – pet igrača. Ivonu smo svaki put malo nagovarali, ali na kraju je u većini slučajeva pristala igrati se s nama. Vid je naravno sudjelovao u igri na svoj način.

Moj muž kaže da je ovu igru on kartao nekad davno i da je to zapravo inačica jedne od igara Lore.

Kako se igra?

Pomiješajte karte i podijelite. Igrač slijeva djelitelju karata počinje postavljanjem pitanja drugom igraču. Pita ga da li ima određenu kartu, primjerice: Da li imate šator sa zelenog seta karata? Osoba koja postavlja pitanje mora kod sebe već imati jednu kartu iz tog seta za koji postavlja pitanje. Ako osoba kojoj je postavljeno pitanje ima određenu kartu mora je predati. Osoba koja je postavila pitanje nastavlja dalje postavljati pitanja za slijedeću kartu koja mu treba. Ako osoba kojoj je postavljeno pitanje nema određenu kartu on u slijedećem krugu postavlja pitanje. Cilj igre je sakupiti kompletne setove. Pobjednik je igrač sa najviše kompletnih setova na kraju igre.

Ako ne znate što kupiti za rođendanski poklon toplo preporučam ovu igru karata. Cijena je 39,00 kuna.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.