Traženje životinja na karti svijeta

Evo jedne odlične igrice za razbibrigu i učenje. Ako imate kartu svijeta probajte je iskoristiti na način na koji mi radimo. Naša se karta nažalost potrgala i iako smo je zalijepili više joj jednostavno nije bilo mjesto na zidu. No, od kako ne stoji na zidu klincima je još više zanimljiva. Često je uzmu i rasprostru po podu te povećalom gledaju životinje. Kad vidim da im je koncentracija dobra (nisu umorni i sl.) i da imaju interesa uzmem razne plastične životinje te gledamo gdje koja živi. Kad je pronađemo stavimo je na mjesto stanovanja te uzmemo u ruke drugu životinju.

Djeci je to jako zanimljiva igra, ali za mlađu djecu kao što su moja je to i vrlo zahtjevna igra. Naime, koncentracija mora biti na vrhuncu jer se neke životinje ne nađu tako lako.

Karta je ok, no dječja karta Hrvatske koju smo kupili zajedno s ovom ima puno jasnije ilustracije. Karta svijeta sadrži ilustracije nekih životinja koje ja teško ponekad prepoznam.

Mi smo kupili ove dvije karte pred 4 godine na kiosku Tiska i cijena je bila ok (17,oo kuna ako me sjećanje dobro služi). No danas mi se roditelji žale da sličnih dječjih karata nema ispod 60 – 70 kuna. To je zaista previše. Cijena bi trebala biti dostupnija roditeljima.

Moja djeca jako vole dječje karte. Više proučavaju kartu Hrvatske zbog jasnoće ilustracija, ali otkad smo otkrili ovu zabavnu igru traženja životinja na karti svijeta, i ovu često uzmu u ruke. Mislim da djeca mogu puno naučiti iz sličnih karata. Privući će ih šarenilo i mnoštvo malenih slika, a onda će usput otkriti mnogo zanimljivih stvari.  A djeca najbolje uče kad im nešto pokažete, slika može vrijediti više nego tisuću riječi jer mlađa djeca nemaju mogućnost apstraktnog mišljenja, a mnogo ih toga zanima.

Objavljeno u rubrici edukativne igre, Igraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.