Tradicionalno proljetno pranje odjeće za bebe

Ovo je mojim klincima jedna od omiljenih aktivnosti koja im ostane toliko u sjećanju da me i zimi često pitaju kad ćemo opet na terasi prati odjeću za bebe. U plastičnu posudu im stavim vodu te zavežem za ogradu terase  štrik za sušenje rublja. Ponudim im kvačice te svu odjeću za bebe i barbike. Na kraju su naravno, mokri, ali zato ovo radimo kad je toplo vrijeme i ne postoji mogućnost da se prehlade.

Kad vidim njihova sretna lica dok peru rublje, znam da je ova aktivnost bila pravi potez jer sam sigurna kako uistinu uživaju . Pranje potraje i po sat vremena što je puno za dječju koncentraciju. Vjerujem da ćemo i ove godine često prati rublje jer nevjerojatno je kako bebe brzo zaprljaju svoju odjeću.

Svakako ponudite svojoj djeci vodu tokom ljetnih mjeseci. Možda će ih sama igra s vodom ponekad više oduševiti od kupanja u bazenu. Ako primijetite da je tako, ponudite im razne bočice, krpice, plastično posuđe i druge stvari uz pomoć kojih bi mogli slobodno istraživati svojstva vode. Sasvim je prirodno da djecu zanima voda. I mi odrasli se često okupljamo uz vodu. Na kraju krajeva, voda čini 2/3 Zemljine površine. Zato dopustite svojoj djeci da uživaju u njenim čarima.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , , , , , . Označi link.