Tibor – Pronađi put do dvorca

Igra o dobroćudnom vampiru

Grafika – Grafoprint

Autor igre: Damir Čivrak

Moram priznati da je ovo jedna od najzanimljivijih društvenih igara s kojom sam se ikad susrela. Po meni je pravo osvježenje naspram standardnih igara. Tibor igrom slučaja postaje vampir. Da bi ponovno postao čovjek mora proći dalek put od svojeg sela Zarina do dvorca grofa Sibilskog u kojem znanstvenik Kosinius predano radi na čarobnom napitku za vampire. S ovom igrom pratite Tibora do dvorca i pomažete mu da bi čim prije tamo stigao.

Cilj igre je doći prije protivničkog igrača od starta do cilja nižući karte kako bi sastavili most na planu igre (ploči), te pri tome sakupiti što više glavica češnjaka.

Ova igra sadrži:

  • 1 plan igre (ploča)
  • 40 igraćih karata
  • 10 bodovnih karata

Igraće karte izvlače naizmjence 2 igrača (ovu igru, napominjem mogu igrati samo dva igrača). Kod nas doma se igra u parovima. Kad izvuku kartu igrači je slažu na ploču s ciljem da slože most koji će biti najkraći put do dvorca. Ako je na igraćoj karti koju igrač izvuče češnjak onda igrač izvlači još jednu bodovnu kartu. Pomoću bodovnih karata skupljate bodove tj. češnjake. Igrač mora svaku izvučenu kartu staviti na ploču, i to na način da se karta nadovezuje na neku od prethodno postavljenih. Ako zaključi da bi mu ona mogla smetati u slaganju najkraćeg puta može je staviti na neko drugo mjesto (s time da se mora vezati ne neku od prethodnih karata), ali tako može izgubiti prednost i stići do dvorca kasnije od drugog igrača.

Igra završava kad jedan igrač stavi svoju kartu na svoj cilj. Za dolazak na cilj prije protivničkog igrača pobjednik dobiva 10 bodova. Tih 10 bodova pribrajaju se bodovima osvojenim u broju bodovnih karata. Gubitnik naravno broju bodovnih karata ne pribraja 10 bodova za pobjedu. Za pobjedu zbrajaju se bodovi dviju odigranih partija za redom.

Ova igra je stvarno odlična. Kod nas doma se igra skoro svaki dan i klinci su oduševljeni njome. Ivona ima 5 godina i već apsolutno razumije cijelu igru, a Vid baš ne razumije sve, ali se trudi. Dodaje nam karte i veseli se kad pobjedi. No nije mu mrsko niti izgubiti. Najviše se veseli kad izvuče kartu na kojoj je češnjak pa mora vući još jednu bodovnu kartu. Igra se svidjela i velikima i malima pa je zaista od srca preporučam.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , , . Označi link.