Špekule

Svoj djeci  (i roditeljima) koji nisu još otkrili sve čari špekula svakako ih preporučam. Naravno, ukoliko nemaju malu djecu koja bi ih mogla staviti u usta. Kako sam za Ivonu bila vrlo rano sigurna da sitne igračke neće staviti u usta kupila sam joj paketić špekula. Imala je 2 godine. Bila je oduševljena. One su u igri predstavljale ispočetka baš sve. Kuhala je s njima, plaćala u trgovini, kupala bebe u špekulama.

Kasnije smo kupili još neke staklene ukrasne kamenčiće koji su bili drugačijeg oblika. Nije ih ispuštala iz ruku. Vid je također bio beba koja ne trpa stvari u usta. A i ono u početku dok je znao staviti, a tek je propuzao bili smo uz njega i pazili da ne stavi koju špekulu u usta. Moram napomenuti da je špekule dok ih jednom ponudite djeci zaista teško iskorijeniti iz stana. Uvijek se negdje nađe pokoja.

I dan danas su mojoj djeci špekule jedne od omiljenijih igračaka. Uvijek nešto prčkaju s njima. U posljednje vrijeme najpopularnije je slagati na tepihu razne oblike od špekula i drugih ukrasnih kamenčića. Tako se slažu ljudi, psi, mačke, lopte, ali i ostale apstrakcije.

Špekule (pikule) možete kupiti u Offertissimi po zaista povoljnoj cijeni (kad sam ja kupovala cijena je bila 6,00 kuna po paketu).  Zašto ih onda ne priuštiti svojoj djeci! Po meni su puno bolje i kvalitetnije od mnogih skupih igračaka za koje treba  izdvojiti puno novaca. Zanimljive su i mogu se upotrijebiti u igri na zaista tisuće načina. A time se i potiče dječja mašta. Ako tražite jeftine igračke koje će vašu djecu zabaviti satima možda su upravo špekule prava stvar za vas.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , , . Označi link.