Slovo na slovo

Proizvođač: Grafika-Grafoprint d.o.o., Bestovje, igra sadrži 100 kartica

Ovu zanimljivu i poučnu igru sam kupila kad sam počela raditi u školi i koštala je oko tridesetak kuna što je malo s obzirom na to da su u njoj gotove kartice sa slovima koje mogu poslužiti za učenje uz igru. Uvijek možemo sami napraviti kartice sa slovima ili brojkama, ali meni se puno više sviđaju gotove kartice jer kad izračunaš materijal i uloženi trud i vrijeme nema računice. Osim ako ih rade djeca pa je to onda dvostruka korist za njih.

Ova igra se može igrati na dva načina. Mogu se slagati riječi ili tražiti parovi jer su svi suglasnici  u paru, a samoglasnika ima puno više kad su oni najčešći u riječima i brojniji.

S obzirom na ove kišne, tmurne dane kad nikom ništa nije volja teško je zainteresirati djecu za nekakve aktivnosti. Sjetila sam se ove igre pospremljene u ormaru pa sam je ponudila Karli. Ona će uskoro imati pet godina i prepoznaje i može napisati sva slova pa sam odlučila ponuditi joj ovu igru.

Slova smo rasporedile po stolu i onda je umjesto da piše za promjenu slagala slova u riječi. Neke riječi sam joj zadala ja, a neke je htjela slagati po svojoj želji. Igra je trajala oko pola sata, ali šteta što je već kasnije popodne pa je i malo umorna i razdražljiva pa joj je koncentracija bila smanjena. Svakako vodite računa da je dijete odmorno i raspoloženo jer će igra biti puno korisnija i zabavnija za dijete. Svakako možete probati ovakvu igru jer je djeci zanimljiva, a možete je napraviti sami od bilo kakvih kartončića.

Objavljeno u rubrici edukativne igre, Igraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.