Šareni čavlići

Da li vam je poznata ova igra? Mene je, kada sam se prvi puta nakon stvarno puno godina susrela s njom kod susjedinih klinci, odmah odvela u moje djetinjstvo. Iako nisam imala puno igračaka (za razliku od velike većine današnje djece) ovo je jedna od onih koja je definitivno obilježila moje djetinjstvo. Još mi se  i danas, kada slažem ove male čavliće sa svojim klincima, tako živo vraćaju neke stare slike. Sretne uspomene na bezbrižnu igru u najbezbrižnijem dobu života.

Kad je moja sestra Ivoni za treći rođendan kupila ovu igricu bio je to poklon koji je nadmašio sve ostale. Čavlići su se slagali po cijele dane. Kad je Vid počeo puzati morali smo je skloniti na sigurno da je naš mališan ne bi rasipao i sitne dijelove stavio u usta. Na svu sreću Vid nije bio dijete koje dugo stavlja stvari u usta. Brzo i na sasvim jednostavan način smo mu uspjeli objasniti da je to opasno. Tako su se na Ivonino veliko veselje mali šareni čavlići uskoro opet našli na polici koja je djeci na dohvat ruke. A s njima i špekule i druge sitne divote bez kojih je Ivoni igra uvijek bila nekako prazna.

Uz pomoć ove igrice djeca mogu brže i lakše savladati koordinaciju ruku, a ne treba niti naglašavati koliko im se ovom igrom razvija mašta i percepcija stvari koje ih okružuju.

Objavljeno u rubrici Igraonica | Tag članka: , , , , , . Označi link.