Prekrasan svijet puzzli!

Kako naša djeca stvarno vole puzzle, kod kuće imamo puzzla svih boja i oblika. Imamo velike puzzle od spužve, malene puzzle od spužve, klasične puzzle od kartona, drvene puzzle. Ma svega se tu nađe.

Prošlog ljeta smo otkrili puzzle koje se slažu na kartonskoj ploči. Oduševili smo se njima jer ih djeca sama rastave, sastave i pospreme. Bio je to pravi preporod. Prve je naša teta kupila Vidu kad je imao 1,5 godinu . Bile su to puzzle Graditelj Bob od 15 komada. Vid ih nije prestajao slagati.

Nedugo zatim smo u Lidl-u pronašli slične puzzle na pločama po cijeni od 20,00 kuna. Kupili smo Ivoni jedne od 30 komada i Vidu jedne od 15 komada. Bili su oduševljeni. Od tada kad god su bake, tete ili netko treći pitali što kupiti djeci, uvijek smo predložili da kupe jedne puzzle.

U Turbo limaču su ove zime prodavali slične puzzle na pločama po zaista povoljnoj cijeni od 5,00 kuna. Bilo je abecede, godišnjih doba i slično.

Prošli vikend je u Čakovcu za proslavu Dana Grada organiziran u Centru za kulturu Puzzle Land. Bila je tu hrpa raznovrsnih slagalica i klinci su bili oduševljeni. Od tad su opet u fazi puzzla.

Po zimi često znamo slagati izložbu slagalica. Tad slažemo sve slagalice koje imamo kod kuće. To zaista dugo potraje. Moram priznati da moj muž ima više živaca za slaganje slagalica. Meni je maksimum pomoći im složiti one od 100 komada, a muž i Ivona često slažu još muževe stare Unicef puzzle od 204 komada.

Kako već danima pada kiša, tako smo neki dan opet imali izložbu puzzla. Bilo je odlično, kao i uvijek. Svaki put se stvarno iznenadim koliko dugo su petogodišnjaci spremni odvojiti vremena i kako im je koncentracija na vrhuncu kad su za nešto iskreno zainteresirani. Ivona ponekad slaže i po dva sata. Vjerujem da time pada u vodu teza da koncentracija na jednu temu kod odraslih traje pola sata, a maksimalno 45 minuta. Uvjerena sam da vrijeme trajanja koncentracije ovisi samo o tome da li nas određena stvar zanima ili ne. Koncentracija za nešto što nas ne zanima neće trajati niti 5 minuta, dok se stvarima koje nas zanimaju možemo baviti satima.

Svakako ponudite svojoj djeci puzzle jer možda baš kroz njih upoznaju sasvim drugi svijet, svijet slaganja puzzli kojem niti mnogi odrasli ne mogu odoljeti.

Objavljeno u rubrici Igraonica | Tag članka: , , , , , , , , . Označi link.