Potraga za blagom

Evo jedne jednostavne i djeci veoma zabavne igre. Možda vam dobro dođe nakon što prođe ova južina i hladna zima nam zakuca na vrata. Mi je zapravo igramo i ljeti i zimi i djeca je jako vole. Igra je jednostavna i ne zahtijeva nikakva posebna pomagala. Pronađete neki predmet koji će djeci predstavljati blago. Mi obično uzmemo 2 bombona ili vrećicu smokija. Djeca otiđu u drugu prostoriju ili samo zatvore oči (ovisi o tome koliko su lukavi), a vi u to vrijeme sakrijete „blago“.

Vratite se u prostoriju i nacrtajte djeci kartu stana, kuće ili samo jedne prostorije (poznajući svoju djecu svaki će roditelj odlučiti na koji će način djeci nacrtati kartu). Znajte da to ne treba biti ni profesionalno ni savršeno, samo se potrudite da djeca shvate gdje se otprilike nalazi blago. Ako se budu dugo mučili, malo im pomognite.  Možete probati i drugu varijantu iste igre na način da djeca vama sakriju blago, a vi se malo pomučite tražeći. Ugodnu zabavu!

Možda vas baš ova igra inspirira da smislite još neke jednostavne igre koje ćete se igrati zajedno sa vašom djecom. U jednom postu mama Jelena je napisala najveću istinu današnjice koja me je zaista inspirirala. Neću točno citirati, ali uglavnom pisala je o tome kako mi kupujemo djeci pregršt igračaka misleći kako će se oni igrati s njima i tako nas ostaviti na miru, ali oni bi se zapravo najradije s nama igrali skrivača cijeli dan. Dobra volja, čvrsti živci i veliki osmjeh na licu je ono što bi trebali ponuditi svojoj djeci svakog dana. I vjerujte da bi tako ovaj svijet izgledao puno ljepše i funkcionirao puno bolje.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , . Označi link.