My First English

Naučite engleski jezik kroz igru

Red Point – Grafika – Grafoprint d.o.o.

Ovu zabavnu i poučnu igru dobili smo na poklon od prijatelja.  Možete je potražiti na Internet stranici hrvatskog proizvođača Grafoprint. Ivona se već uvelike zanima za strane jezike, najviše za engleski jer se s njim najviše susreće. Čim je otvorila poklon, sve je raspakirala i krenuli smo odigrati prvu igru. Ova igra sadrži 80 kartica (4o parova) s imenima i ilustracijama raznih pojmova, životinja i stvari. Na jednoj kartici je samo slika pojedine stvari, a na drugoj manja slika istog predmeta popraćena tekstom i transkripcijom (objašnjenjem izgovora slova).

Uz pomoć ovih kartica mogu se igrati dvije igre: memory i igra traženja predmeta. O igri memory vjerujem ne treba puno govoriti. Cilj svake igre memory je skupiti što više parova. Mala razlika u odnosu na uobičajene igre memory je ta što igrač mora na engleskom reći koje je kartice okrenuo, tj. što se nalazi na njima.

Druga igra je igra za djecu i odrasle. Roditelj ili voditelj igre ispred sebe stavlja kartice sa tekstom, a ispred djece stoje kartice sa slikama. Voditelj igre uzima karticu i izgovara na engleskom naziv slike (pritom ne pokazuje djeci). Djeca traže karticu sa slikom koja odgovara nazivu što ga je rekao voditelj. Kada je pronađe pokazuje karticu i izgovara na engleskom. Nagrada bi trebala biti jedan slatkiš za svaki točan odgovor, a pobjednik je onaj koji uspije sakupiti najviše slatkiša. Ukoliko dijete uzme pogrešnu karticu i izgovori krivi naziv, tada mu se oduzima jedan slatkiš. Naravno, umjesto slatkiša možete koristiti i špekule, kockice i sl.

Kako su moja djeca ipak malo premala za drugu igru, a igra memory im se nekako uopće ne igra u posljednje vrijeme, odlučila sam igru prilagoditi njihovoj dobi. Iako bi Ivona već možda mogla polako igrati i drugu igru, ali onda Vid uopće ne bi sudjelovao u zajedničkoj igri. Ovako sam ja igru pojednostavnila da možemo svi igrati. Pred njih sam stavila kartice koje sadrže samo sliku, a onda sam im davala jednu po jednu karticu iz svojih ruku i glasno govorila naziv na engleskom. Djeca su među karticama trebala što prije pronaći istu onakvu kakvu sam ja držala u ruci. Tko je prvi pronašao, par je pripao njemu. Pobjednik je bio onaj koji je sakupio najviše parova.

Ako tražite igru za jednostavno učenje engleskog jezika, svakako potražite ovu. Neka vas potakne činjenica da je proizvođač iz Hrvatske. Pa, dragi moji kupujmo hrvatsko i čuvajmo svoja radna mjesta.

Objavljeno u rubrici edukativne igre, Igraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.