Labirint od kamenčića

Ako su vaša djeca prezasićena svom silom šarenih, plastičnih igračaka koje većina nas ima u kućama u izobilju, možda je vrijeme da im ponudite nešto novo. Evo ideje: labirint od kamenčića. Zapravo ne trebate imati kamenčiće, možete upotrijebiti i karton, stiropor… Uzmite poklopac od kutije za cipele, po mogućnosti neki od tanjeg kartona, ne predebelog. Da bi provjerili da li je dovoljno tanak, potrebni su vam magnet i neka metalna kuglica. Magnet i kuglica se moraju privlačiti preko kartona. Ako je karton predebeli i ne privlače se, onda nije dobro.

Najbolje je u izrade same igračke uključiti i djecu koliko je to god moguće. Ovisno o interesima i karakteru djece, nekima će sama izrada biti zanimljivija od krajnjeg produkta. Zajedno s djecom možete potražiti tanje i manje kamenčiće te ih sakupiti u neku posudicu. U pranje i brisanje kamenčića također možete uključiti i djecu. Pištolj za vruće ljepilo možete dati djeci ako su po vašoj procjeni dovoljno veliki za rukovanje, a da se ne opeku. Ako su djeca manja, kamenčiće nalijepite sami. Sam labirint može biti jednostavniji, ali i složeniji, ovisno o dobi vaše djece. Za složeniji labirint, možete prvo olovkom nacrtati obrise pa onda vrućim ljepilom lijepiti kamenčiće.

Ako nemate u blizini kamenčiće, mogu vam poslužiti i karton narezan na trakice koje ćete okomito lijepiti na poklopac kutije od cipela. Mogu vam poslužiti i komadići stiropora ili nešto drugo što vam padne na pamet. Kad ste zalijepili kamenčiće u oblik labirinta pokažite djeci što je cilj igre. Cilj je naime staviti kuglicu na početak labirinta, a onda ispod poklopca kutije magnetom voditi kuglicu do cilja. Želim vam dobru zabavu!!! Ne zaboravite da na ovaj način možete provesti ugodno i kvalitetno vrijeme sa svojom djecom u igri i zabavi, ali i izradi nečeg novog. Tako im pokazujete da se zanimljive stvari mogu dobiti i iz recikliranih i prirodnih materijala i pritom uživati u samoj izradi.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , . Označi link.