Kućice – skrivalice za djecu

Još tako živo se sjećam svojeg djetinjstva i svih onih silnih kućica koje sam sa sestrom i sestričnom slagala skoro svakog dana. Kako smo živjeli na rubu grada te imali mnoge domaće životinje, uvijek je bilo raznih drvenih sanduka i sličnih priručnih stvari za slaganje kućica – skrivalica.

Prekrasno sjećanje na igru u takvim kućicama me danas, kad imam svoju djecu, često potakne da im ponudim za igru slične kućice u kojima se mogu nesputano igrati. Njih to, naravno, uvijek oduševi.

Moja sestra im je prošle godine za rođendan poklonila prekrasan, veliki (i praktični) šator za djecu koji često koriste u igri. Ima dana kad nas zamole da li mogu spavati u šatoru. Njima je to tako važan događaj da si mi odrasli to ne možemo niti zamisliti. Tako su danas cijelu večer pričali o tome kako će spavati u šatoru. Pa tko bi im zabranio?!

Ponekad im i ja složim neku priručnu kućicu za igru. Danas je to bilo sa stalkom za sušenje rublja. Kako smo kupili novi stalak koji nema prekrižene nogice (svi koji svakodnevno peru i stavljaju veš sušiti će dobro znati o čemu pričam), tako se može super iskoristiti za slaganje kućice za djecu. Preko njega se samo prebaci veća deka i to je to.

Kućice možete lako napraviti i od većih kartonskih kutija. U tome će vam vaša djeca, sigurno sa veseljem pomoći. Do takvih kutija je često teško doći, no u trgovinama koje prodaju elektronsku opremu (televizore i sl.) se mogu pronaći slične. Vrata i prozore je najlakše izrezati skalpelom, a s djecom ih možete ukrasiti na razne načine. Možete ih pobojati vodenim bojama, temperama, možete po njima crtati flomasterima. Ako imate stare platnene krpice s kojima ne znate što bi, možete ih polijepiti po kućici.

Objavljeno u rubrici Igraonica | Tag članka: , , , . Označi link.