Jungle Adventure – Hide & Seek (društvena igra)

Kad smo dobili na poklon od prijatelja ovu igru, klinci je nisu htjeli niti pogledati. Nama je izgledala sasvim ok, pa smo je često ponudili djeci ne bi li zajedno odigrali neku novu i zanimljivu društvenu igru. Nikako ih nismo uspjeli zainteresirati. Tako je mjesecima stajala u ormaru netaknuta.

Kako smo već danima svi prehlađeni pa ovo lijepo vrijeme moramo provoditi u stanu, bili smo prisiljeni djeci ponuditi sve što nam se našlo na putu ne bi li situacija prerasla u još goru. Kako im nosići cure, jedva dišu i još k tome i kašlju, prilično su razdražljivi i potrebno im je stalno zadavati neke zadatke kako bi im zaokupili pažnju i zainteresirali ih za neke igre. Inače atmosfera brzo preraste iz loše u još goru.

Tako sam jučer izvadila iz ormara ovu igru i ponudila im da je odigramo. Na moje veliko iznenađenje bili su stvarno zainteresirani za nju. Vid je slagao okvir za kartice, a potom slagao kartice s životinjama kako smo mu mi objasnili. Kako ima tek 2,5 godine nije baš uspio pobijediti Ivonu, ali to mu uopće nije smetalo. Zajedno su skupljali svoje žetone koje su dobili za točan odgovor i nije bilo bitno koji je od njih dvoje pogodio koju sam karticu okrenula.

Igra sadrži šarene kartice na kojima su prikazane životinje koje žive u džungli i žetone koji se daju igraču koji je ponudio točan odgovor.

Jedan igrač okreće po tri kartice, a ostali moraju pogoditi koje je tri kartice okrenuo. Kartice imaju istu sliku krajolika s obje strane, samo na jednoj strani je prikazana određena životinja koja se na kontra strani kartice sakrila. Žeton dobije igrač koji je prvi dao točan odgovor.

Zanimljiva društvena igra koja će se svidjeti većini mališana, no s klincima nikad ne znate. Po mom mišljenju, ponekad je teško dešifrirati što to u pojedinoj igri privuče ili odbije našu djecu. Možda ipak svaka igra ima svoju publiku, samo treba pričekati da dođe njeno vrijeme.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , . Označi link.