Igra s masom za modeliranje

Play-Doh masu za modeliranje kupujemo u Turbo limaču. Djeca se vole igrati njome jer njihovi prstići obožavaju mijesiti, stvarati oblike pa ih opet promijeniti. Karla je otprilike u toj dobi kao danas Krsto, oko dvije godine, počela pokazivati interes za takvu igru. Ova masa mi je super jer ne ostaje na prstima, lako se očisti jer se sve mrvice koje popadaju po podu osuše pa ih je lako usisati. Kad je Karla još bila sama, ponekad bismo joj dali i plastelin jer je imala daleko mirniju i staloženiju igru od Krste, ali danas izbjegavamo plastelin jer ostavlja masne flekove i teško je djeci modelirati s njim jer je puno tvrđi.

Karli je najdraža igra bila raditi kolačiće pomoću modlica koje je dobila uz Play-Doh masu ili smo joj mi izrađivali životinje koje je ona čuvala kao oko u glavi. Puno ih je lakše raditi od plastelina jer se plastelin radi tako da se dio po dio lijepi, a od ove mase je najbolje napraviti lik iz jednog komada. Za razliku od nje, Krstina se igra svodi na miješanje boja, tiskanje kroz modlicu koju smo također kupili u Turbo limaču a služi upravo za tu masu. Ili voli da mu napravimo nešto i da onda on to brzo uništi. Ima raznih tih modlica za kupiti, ali što više gotovih proizvoda imaju to se njihova kreativnost u igri smanjuje pa doista nema potrebe za tim.

Sve u svemu najbolje ih je pustiti da se sami igraju kako znaju i umiju jer kad im pomažete ispada da se vi igrate,a oni gledaju. Nemojte misliti da ta masa ima vječni rok trajanja. Nema. Dio se osuši, dio popada okolo, nešto malo ostane na odjeći, ali se lako opere. Boje se stope s vremenom u jedno jer ne možete pratiti nihov ritam igre, a djeca to ne paze. Ne znam iz kojeg razloga, ali s vremenom masa postane jako mekana i lijepi se na prste i na sve čega se dotakne, tada ju je najbolje baciti. Deset malih pakiranja od deset boja košta 19.90 kn i ja im to kupim najradije. Dobro je da imaju podlogu na kojoj oblikuju i mijese da vam ne bude sve po podu.

Ukoliko vaše dijete stavlja stvari u usta malo pripazite na njega, s vremenom će prestati. I Krsto je u početku sve stavljao u usta, ali sad više ne stavlja pa se može bez brige igrati. Ništa mu se nije dogodilo i kad je stavljao u usta, nije nikad pojeo tu masu.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , , . Označi link.