Igra kartama „Tko će pasti u zahod?“

Da li se sjećate iz svog djetinjstva ove zabavne igre kartama? Ako vam se upalila lampica, svakako probajte odigrati jednu igru „Zahoda“ sa svojom djecom. Sigurno će se iznenaditi činjenicom da i njihovi (možda i prečesto ozbiljni) roditelji znaju poneku zabavnu i pomalo smiješnu igru. Možda baš time dobijete nekoliko ekstra bodova kod svojih mališana i malo većih mališana. Jer ova igra će biti zabavna i maloj, ali i malo većoj djeci.

Moj dragi deda i ja smo znali satima kartati i igra „Zahoda“ je bila jedna od meni omiljenih igara. Sumnjam da je to bila i djedova omiljena igra, ali to mi nikada ne bi priznao.

Ako netko ne zna pravila ove jednostavne igre,  vrijeme je da ih naučite. Karte raširite na podu ili stolu i na hrpi karata složite kućicu od dvije karte koja će predstavljati zahod. Za ovu igru najbolje su stare karte za mađaricu, novije dječje karte su često preskliske pa se kućica ne može niti složiti. No možete probati i sami ocijeniti koje će vam karte odgovarati.

Svaki igrač uzima po jednu kartu sa hrpe trudeći se da ne sruši kućicu (zahod). Tko sruši kućicu, pada u zahod i igri je kraj. Kreće se sa novom igrom.

Želimo vam puno zabave u igri zahoda s vašom djecom!

Objavljeno u rubrici Igraonica | Tag članka: , , , , , , . Označi link.