Igra kartama – Crni Petar

Ovo je u našoj obitelji najdraža igra kartama. Kartamo je svake nedjelje, osim u izuzetnim prilikama (odlazak baki i sl.). Nekako uvijek u isto vrijeme netko se sjeti kako bi mogli kartati Crnog Petra. Do nedavno je s Vidom bila prava muka kartati ovu igru, no pred par mjeseci konačno je i on shvatio kako se igra ova igra i počeo je uživati baš kao i mi. Osim što svako malo kad ima Crnog Petra u rukama nudi svoju uvijek omraženu kartu svima.

Iako se mi uvijek smijemo i ne želimo je uzeti, on ne odustaje. Nada se kako će ga netko riješiti karte koja mu na kraju igre ne bi trebala ostati u rukama ako želi biti pobjednik.

Ako ste već zaboravili igru Crnog Petra, svakako se podsjetite. Igru mogu igrati dva ili više igrača. Prvo se karte dobro pomiješaju i podijele na jednake dijelove svim igračima. Svaki igrač treba spariti karte s istim oznakama u kutu i staviti te parove na stranu. Nakon toga slijedi izvlačenje karata. Igrač s lijeve strane izvlači kartu svom suigraču i tako redom. Ako igrač izvlačenjem dobije par, stavlja ga na stranu. Igra traje tako dugo dok jednom igraču ne ostane u ruci karta Crnog Petra.

Karte za Crni Petar možete kupiti u svakom većem samoposluživanju ili na odjelima gdje se prodaju dječje igračke. Cijena je zaista prihvatljiva, mogu se naći već po cijeni od 10,00 kuna. Samo pazite na ilustracije. Ako su djeca manja, više će im se svidjeti karte s lijepim ilustracijama. Nama je ove karte kupila baka (proizvođač je “nird”) i iako ja mislim kako su ilustracije mogle biti i malo ljepše, djeci to očito uopće ne smeta. Super mi je što se za igranje Crnog Petra skupi cijela obitelj i svi zajedno uživamo. Uz to poručujemo djeci da nije važno pobijediti, nego da je najvažnije sudjelovati i pritom se zabavljati.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.