Igra s šarenim magnetićima

Klinci skoro svaki dan slažu malene magnetiće s kuglicama i ponekad se nikako ne mogu sjetiti što bi od njih napravili.

Često dođem i dam im neku ideju. Neki put kažem da slože dugi vlak, neki put određenu vrstu životinje. Danas sam im rekla neka slože malene mraviće.  Rezultati su uvijek savršeni. Klinci se zaista potrude ne bi li ono što rade izgledalo super.

Naravno da postoji 1000 stvari koje se mogu složiti iz magnetića. U nedostatku inspiracije pomognite vašem djetetu. Ponekad je samo potrebna mala pomoć kako bi se koncentracija još dugo zadržala na aktivnosti koja ih zanima. Djeca će na taj način otkriti još više stvari vezano za predmet kojim se bave.

Nakon vlaka sjetili su se još i kuće, dvorca…

Moji klinci su još odmalena voljeli igru sa sitnim stvarima. Ivona je s 1,5 godinu otkrila kod starijeg bratića ove sitne magnetiće. Uskoro ih je dobila na poklon. Obožavala se igrati s njima. Sitne stvari je još prije 1. godine prestala stavljati u usta, ali zbog sigurnosti ju još par mjeseci nismo  ostavljali samu kad se igrala sa sitnim magnetićima.

Jednom prilikom sam u trgovini vidjela špekule i čim sam ih vidjela znala sam da je to prava stvar za nju. Od kad sam ih donijela doma do danas ih ne ispušta iz ruku. Svakodnevno se igra s njima. One su hrana za bebe, voda za kupanje, od njih se slažu na podu razni oblici. Čak ih stavljaju u zatvorene čašice kako bi li dobili zvečkice kad se igraju orkestra.

Ljubav prema sitnim igračkicama je odmah prenijela i Vidu kad je bio mali. Niti on nije stavljao sitne igračke u usta pa smo tu bili u prednosti.

Šareni magnetići i špekule su kod nas doma najrentabilnije i najviše iskorištene igračke.

Objavljeno u rubrici Igraonica, ostale igre | Tag članka: , , . Označi link.