Disney – Jumbo knjiga igara

Kad sam pred nekoliko tjedana kod svojih roditelja u ormaru spazila ovu knjigu društvenih igara baš sam razveselila. Bila je to još moja igra kad sam bila dijete. Uzela sam je doma kako bi je mogla igrati s djecom i baš sam se veselila zajedničkoj igri. Ivona također. No, ispalo je da su društvene igre u ovoj Disney knjizi ipak još prekomplicirane za moju djecu. Igre sadrže mnoga pravila koja manja djeca teško pamte i nikako nam nije uspjevalo niti jednu od igara odigrati do kraja. Tek kad smo odustali od svih pravila i igrali na način da je pobjednik onaj tko stigne prvi do kraja, uspjeli smo završiti jednu igru.

Knjiga ima ugrađenu elektronsku kocku koja je djeci bila najzanimljivija. Htjeli su igrati samo kako bi stiskali kocku koja onda svira i vrti se tako dugo dok ne stane na jednom broju. No nije mi žao, pospremit ću ovu igru na sigurno jer jednom će doći vrijeme kad će se moja djeca sigurno igrati s njom. Po mojoj procjeni, to će biti kad krenu u školu.

Ovu igru je kupila moja mama od nekog trgovačkog putnika koji je obilazio firme i nudio razne igre i slikovnice. Ja sam tad završavala osnovnu školu i ove igre sam puno igrala sa svojom sestrom. Knjiga sadrži šest igara: Kralj lavova, Ljepotica i zvijer, 101 Dalmatinac, Mala sirena, Aladdin i Snjeguljica i sedam patuljaka.

Potražite neke slične zanimljive igre i ako su im već dosadile igračke, posvetite im se i provedite vrijeme s njima igrajući razne društvene igre. Stvarno je šteta da većina današnjih školaraca slobodno vrijeme provodi za kompjuterom, a ne u igri s roditeljima i vršnjacima. A nije istina da djecu ništane zanima i da se po cijele dosađuju ako kompjuter nije upaljen. Sve je samo stvar pristupa. Ako im mi stalno govorimo kako igranje više nije za njih i tako se postavimo prema tome, onda ne možemo niti očekivati da će se oni igrati. Igra je omiljena dječja aktivnost i najbolji način da istražuju i uče o svijetu koji ih okružuje. Nemojte to zaboraviti i pokušajte zainteresirati vaše dijete za neku aktivnost jer pasivna aktivnost na kompjuteru, pred televizorom ili pak na play stationu, po meni, nije dobra ni za njih ni za vas. Djeca su prirodno zainteresirana za svijet koji ih okružuje, samo treba potaknuti tu prirodnu znatiželju i posvetiti im se.

Objavljeno u rubrici društvene igre, Igraonica | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.