Igra s didaktičkom igračkom

Didaktička igračka ovog tipa, gdje dijete mora ubaciti određeni lik kroz otvor na poklopcu, Karlu je kad je bila kao Krsto, privlačila na igru samo u igraonici. Mislila sam nadobudno da joj to treba, i kupila joj Lego kućicu tog tipa za 100 kn. Naravno, da je kod kuće nije ni pogledala. Uopće ju nije interesirala. Prije njenog drugog rođendana, pred Božić, poklonili smo je djeci koja nemaju nikakve igračke.

Danas je Krsto dobio od mame Karoline jednu takvu pametnu igračku marke Fisher Price. Uvijek se kod njih igrao s tom igračkom, a sada me baš interesira hoće li je doma ikad uzeti svojevoljno u ruke. Popodne sam mu je ponudila za igru i nakon nekoliko pokušaja uspio je sam smjestiti nekoliko oblika u kutiju, i to kroz pravu rupu. Malo smo mu pripomogli, ali to je i potrebno i očekivano da neće od prve sam uspjeti pogoditi. Neka vas ne obeshrabri to što dijete nešto ne zna, ono uči i svremenom savladava svaku prepreku. Ovisi o djetetu kakvim će ih  koracima prevladati.

Začas mu je to dosadilo pa je onda ubacivao likove u kutiju bez poklopca, što je naravno najlakše, a najzanimljivije je bilo sipati sve van i razbacati po podu. Tako je ova kutija u deset minuta postala višenamjenska, od šešira na glavi do bubnja. U svakom slučaju, zabava je obostrana i uživajte u zajedničkoj igri s djetetom.

Bez obzira na sve, moj vam je savjet da takve igračke ne kupujete djetetu jer im brzo dosade i preskupe su. Ako imate priliku da vam se dijete igra s njom kod prijatelja ili u nekoj igraonici, iskoristite to jer će im uvijek biti zanimljivija nego da je imaju doma. tuđe je uvijek zanimljivije, a vama će igračka stajati i zauzimati mjesto. Jedino kad im ju vi ponudite, djeca se igraju.

Objavljeno u rubrici edukativne igre, Igraonica | Tag članka: , , , , . Označi link.