Zvrčko i Mljac – Čarobna Zlata (poklon slikovnica uz Dukatino)

Algoritam, 2010. god., 30 str., meki uvez,

Autorica: Holly Hobbie

Prošli tjedan smo se ugodno iznenadili dobivši od bake Dukatino voćni jogurt i uz pakiranje od 4 komada ovu lijepu slikovnicu na poklon. Već smo se do sad upoznali s nekim slikovnicama o Zvrčku i Mljacu. Ovu do sada nismo imali prilike posuditi u Gradskoj knjižnici u Čakovcu pa je djeci bila nova i zanimljiva. Zvrčko i Mljac su dva mala praščića koji su dobri prijatelji i zajedno doživljavaju razne pustolovine.

Ovoga puta im u goste dolazi Zvrčkova malena sestrična Zlata. Zlata jako voli provoditi praznike u Šljukinu gnijezdu. Zlati se klima zub i najviše od svega bi voljela da joj zubić ispadne baš za vrijeme njena boravka u Šljukinu gnijezdu. Željela bi da je baš ondaje posjeti Zubić Vila. Kad taj toliko očekivani zubić konačno ispadne, Zvrčko i Mljac nađu se u velikoj nevolji. Što ako Zubić Vila ne zna put do Šljukina gnijezda?

Prekrasna slikovnica za manju i malo veću djecu. Tekst je zanimljiv i neobičan, a ilustracijama Zvrčka i Mljaca su moji mališani jako zadovoljni.

Slikovnica „Čarobna Zlata“ (Charming Opal) dobitnica je nagrade za najbolju slikovnicu 2003. godine u izboru New York Timesa. Zato nemojte propustiti upoznati svoje dijete sa malenom Zlatom.

Dukatino daruje priče za laku noć iz nekoliko serija: Fina Nina, slikovnice o psu Marleyu i slikovnice o Zvrčku i Mljacu. Ovo je zaista odlična prilika. Svaka čast Dukatu na odličnoj ideji kako razveseliti svoje najmlađe potrošače. Moja dva malena potrošača mliječnih proizvoda su bila jako zadovoljna.

Koliko sam uspjela pronaći na Internetu, cijena ove slikovnice (naravno, tvrdi uvez) u knjižarama je 39,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , , , , , . Označi link.