Zmaj Škakljaj

Napisala: Koraljka Milun

Ilustrirali: Maja Pušić – Čerić i Ranko Čerić

Ibis grafika, 2007. god., tvrdi uvez.

U tihoj pećini živio je veliki zmaj. Živio je potpuno sam jer su ga se svi bojali, a svi su ga se bojali samo zato što je bio zmaj. No on uopće nije bio strašan. Ustvari, bio je to jedan jako tužan zmaj. Imao je po tijelu puno nejednakih ljuski, a rep mu nije bio šiljastog vrha kao u ostalih zmajeva. Bio je mekan i raščupan i zato je zmaj mislio da je jako ružan. Dane je provodio u svojoj pećini da nikog ne sretne i stalno je crtao.

Noću bi izlazio van da pronađe najbolje štapove za crtanje. Jednom je tako prilikom svog noćnog izleta ugledao jako dobar štap, ali nije vidio da je na njemu mrav pa je i mrava ponio u pećinu. Mrav se zvao mrav Sviralica jer je volio svirati na svom ksilofonu. Bio je jako tužan što ga je zmaj odnio tako daleko od njegovog instrumenta i što više ne može svirati. Zmaj mu je kako bi ga utješio ponudio neka proba crtati. Mrav mu se popeo na rame, ali kad je htio početi crtati štap mu je pao niz zmajeva leđa. I kako se štap kotrljao niz zmajeva leđa udario je u drugu ljusku te bi se začuo drugi ton. Od tada je mrav svakog dana svirao po zmajevim ljuskama, a zmaj je crtao još ljepše crteže. Uskoro su životinje počele prilaziti pećini i vidjele su da zmaj nije strašan. Zmaj i mrav Sviralica počeli su održavati prave koncerte, a publika je poslije koncerata željela čestitati izvođačima. No to nije bilo lako jer mrava nitko nije vidio. Tako je zmaj stavio mrava na rep i približio ga publici. Kako bi ga približio, vrhom nosa bi poškakljao svakog slušatelja. Koncerti bi zbog toga uvijek završavali smijehom, a zmaj je konačno dobio ime. Nazvali su ga Zmaj Škakljaj.

Svakako posudite ovu prekrasnu slikovnicu svojoj djeci. Moji su se oduševili i ova prekrasna topla priča izmamila im je na lica prekrasne, iskrene osmjehe. Tekst je zanimljiv, a ilustracije jako lijepe. Slikovnica će zaokupiti pažnju i mlađih čitatelja, po mojoj procjeni već i dvogodišnjaka.

Ako je poželite imati kod kuće, cijena je 60,00 kuna.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.