Životinje na selu

Zip – zap slikovnica

Forum, 2008. god., 12 str., tvrdi uvez.

Slikovnica čije se stranice rastvaraju kako bi na sredini vidjeli još neke seoske životinje. Tekst je ok, ali nemojte očekivati ništa posebno. Ilustracije su lijepe, šarene i vesele. Vjerojatno će se slikovnica najviše svidjeti djeci do 3 godine koje će razveseliti životinje koje se skrivaju na sredini stranice.

Često slikovnice iz ove zbirke posuđujemo iz knjižnice, ali ih svega nekoliko puta pročitamo. Nije da im nisu zanimljive, ali nisu baš oduševljeni njima. Privuku ih lijepe i vesele ilustracije na prvoj stranici pa skoro uvijek nađu nešto slično na polici knjižnice. No sva su djeca različita, možda će se baš vaša djeca oduševiti ovom slikovnicom. Probajte je prije kupnje prolistati u knjižari ili čak posuditi u knjižnici kako bi se uvjerili da će se svidjeti vašoj djeci. 

U ovoj slikovnici upoznajemo kravu, tele, piliće, pijetla, praščiće, kozice, pačiće, zečiće i druge životinje koje možete pronaći na seoskom imanju.

Iako više volim kad posudimo neke poučne slikovnice s dužom pričom i zanimljivom i korisnom poukom, vjerujem da ćemo ovu slikovnicu još puno puta posuditi iz knjižnice jer svojim šarenilom lako privuče male prstiće i  poglede male, uvijek zainteresirane dječice.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , , . Označi link.