Zaviri… ovdje živi Medo Tobi – by Hartmut Bieber

Forum, 2007. god., tvrdi uvez, slikovnica s prozorčićima.

Medo Tobi je trenutno jedan od Vidu omiljenih junaka iz slikovnica pa slične slikovnice često posuđujemo u knjižnici. Ovu nam je posudio naš dragi susjedić Luka (4 godine) nakon što su mu roditelji pokazali Internet stranicu na kojoj radim. Donio mi je mnoštvo svojih slikovnica – da imam o čemu pisati na Internet stranici. Pa Luka, puno ti hvala!

Ivona je također voljela ovog malenog simpatičnog medvjedića kad je bila mlađa. I sad nam se često pridruži u čitanju, ali samo kad imamo novu slikovnicu. Kad je pročita jednom više joj nije zanimljiva. Slikovnice sadrže malo teksta, a ilustracije su šarene i jednostavne. Vjerojatno će upravo zbog tih šarenih boja ova slikovnica privući pažnju vašeg mališana.

Medo Tobi je maleni medvjedić kojeg muče slične stvari koje muče i naše mališane. Ovog se puta medo Tobi ne može sjetiti kamo je stavio svoju malenu, žutu patkicu. Kreće u veliku potragu i usput nas vodi kroz sve prostorije koje se nalaze u njegovom domu. Pokušajte pomoći medi Tobiju da pronađe svoju patkicu. Vjerujem da ćete se pritom izvrsno zabaviti i naučiti mnogo novih stvari.

Slikovnica sadrži i malene prozorčiće iza kojih se skrivaju razni kućanski predmeti. Prozorčiće je možda malo nespretno otvarati sitnim prstićima naših mališana, ali uz vašu će pomoć sigurno uspjeti.

Ako se ne odlučite na kupnju, svakako posudite ovu slikovnicu u obližnjoj knjižnici ako imate djecu mlađu od tri godine. Tko zna, možda će zanimati i one malo starije…

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.