Zabavno je učiti – Boje

Egmont, 2004. god., tvrdi uvez.

Prekrasna slikovnica s prozorčićima iz  dobro poznate Disney radionice. Uz pomoć prekrasno ilustriranih Disneyevih likova učimo djecu raspoznavanje boja. Slikovnice iz ove zbirke su najkvalitetnije slikovnice s kojima sam se ikad susrela. Mojim klincima i meni je nekako za srce prirasla slikovnica iz iste kolekcije po imenu „Brojevi“.

Ovdje mi se nekako čini da na nekim stranicama ima jednostavno previše poticaja za djecu, previše malenih ilustracija, a djeca se onda teško usredotoče na ono bitno. Kako se kaže: „Ponekad je manje – više“. Zbog toga mi slikovnica nekako izgleda nepregledna, čini mi se kad je čitam svojoj djeci da im se misli razbježe na sve strane. No djeca su različita pa možda će se mnoštvo šarenih ilustracija baš svidjeti vašoj djeci.

Slikovnicu smo kupili Ivoni za prvi rođendan i od tada do danas nam besprijekorno služi. Iako su od tada prošle gotovo 4 godine, na slikovnici se zaista ne vide tragovi mnogobrojnih čitanja.

Slikovnicu iz iste zbirke pod nazivom Brojevi je Ivoni kupila teta kad je imala tek osam mjeseci i Ivona je bila oduševljena njome. Čitali smo je svakodnevno po desetak puta. Stvarno je nevjerojatno da se može napraviti slikovnica s prozorčićima koja djecu prati kroz cijelo njihovo djetinjstvo. Svaka čast izdavaču i tiskari!!!

Cijena ovih slikovnica je pred 4 godine bila oko 50,00 kuna, ali u nekim trgovinama (poput Metroa su se mogle naći i po cijeni od 35,00 kuna.

Gradska knjižnica u Čakovcu ima sva tri naslova iz serije: Brojevi, Boje i Životinje. Svakako potražite ove slikovnice, vjerujem da će se bar jedna svidjeti vašoj djeci.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , . Označi link.