Zabavljajte se reciklirajući – ručni radovi za djecu

Neretva, 2004. god., 80 str., tvrdi uvez.

Slikovnica koja nam pokazuje kako od materijala za recikliranje napraviti lijepe i zanimljive igračke za djecu. Moram priznati da smo neke od tih igračaka radili, ali ne baš slijedeći upute autora jer je izrada napisana dosta opširno.

Smatram da se i na lakši način mogu napraviti slične igračke. Djeci zapravo nije važno da li je sve pravilno izmjereno i da li sve izgleda savršeno nego im je važno da ste vi posvetili svoje vrijeme izrađujući s njima zanimljive igračke.

Manje je bitno kolikog će one biti vijeka i da li će izgledati isto kao na slici. Namjera i tema ove knjige je odlična, a izradu zapravo možete prilagoditi.

Stvari koje možete izraditi , a izrada je opisana u ovoj knjizi su: Štule od limenki, Labirint za pikule, Člankovita zmija, Zrakoplov od stiropora, Zabavni krokodil, Plutajući brodići, Lokomotiva, Raketa na samostalni pogon. Možda uz pomoć ove knjige dođete do nekih novih ideja  za izradu igračaka.

Knjiga može poslužiti i za stariju djecu koja više neće trebati vašu pomoć pri izradi igračaka. Ako su pravi mali izumitelji i vole izrađivati stvari od materijala za recikliranje onda će im se knjiga sigurno svidjeti. Ova knjiga može biti odlična ideja za poklon djetetu koje se više ne igra s igračkama ili pak smatrate da ih ima dovoljno i ne znate što kupiti.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, edukativne | Tag članka: , , , , , , . Označi link.