Volim vas, zečići moji!

Egmont, 2008. god., 35 str., tvrdi uvez.

Malenim zečićima dan započinje kao i uvijek – nježnim maženjem, punjenjem želučića, jutarnjim umivanjem i velikim, jakom zagrljajem. Maleni zečić po imenu Lupko primjećuje koliko njihova majka brine o njima pa predloži svojim sestricama da naprave košaricu za svoju dragu mamu. Zečići prvo traže grančice za košaricu, zatim je pletu i pune cvijećem i bobicama. Kako li će se tek njihova majka iznenaditi i razveseliti kad vidi prekrasan poklon koji su njeni dragi zečići izradili samo za nju!

Ako tražite neku toplu i veselu priču za svoje mališane, teško da ćete naći ljepšu i topliju priču od ove. Nema nikakvih negativnih likova, nikakvih negativnih događaja. Priča je prepuna topline i ljubavi. Zečići su međusobno jako povezani i možda je to odličan način da ukažete svojoj djeci na ljubav i zajedništvo koje bi trebale vladati među braćom. Uz to im možete ukazati kako se ljubav i dobrota uvijek vraćaju istim. Ilustracije su lijepe, šarene i vesele, a teksta ima malo i prilagođen je i najmlađim čitateljima.

Cijena koju sam pronašla na Internetu je 29,00 kuna, a mislim da je možete pronaći i na skoro svakom dječjem odjelu knjižnice.

Objavljeno u rubrici Čitaonica, slikovnice | Tag članka: , , . Označi link.